Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hudobný svet v smútku: Zomrela známa speváčka (†57)!

Denise Matthews
Denise Matthews (Zdroj: internet)

FREMONT - Vo veku 57 rokov zomrela kanadská speváčka a herečka Vanity. Bývalá členka už nefungujúceho tria Vanity 6 skonala v pondelok v nemocnici v kalifornskom Fremonte v dôsledku zlyhania obličiek. Rodáčka z mesta Niagara Falls v kanadskom Ontáriu trpela ostatné roky tiež bolesťami v oblasti brucha, pričom jej zdravotné problémy spôsobilo niekdajšie užívanie drog.

Vanity, vlastným menom Denise Katrina Matthews, sa narodila 4. januára 1959. Kariéru začínala ako modelka, do širšieho povedomia sa však dostala vďaka spomínanej skupine Vanity 6, s ktorou spolupracoval legendárny Prince. Formácia vydala jediný, eponymný album v auguste 1982. Z nahrávky pochádza aj hit Nasty Girl, ktorý napísal a produkoval Prince.

O rok neskôr skupina ukončila činnosť a Vanity sa venovala sólovej kariére, počas ktorej ponúkla nahrávky Wild Animal (1984) a Skin on Skin (1986) a single Pretty Mess, Mechanical Emotion alebo Under The Influence. Diváci a diváčky ju môžu poznať z filmov ako Posledný drak (1985), Smrtonosná ilúzia (1987) alebo Akčný Jackson (1988).

V druhej polovici 90. rokov ukončila kariéru v šoubiznise a po tom, ako takmer zomrela na predávkovanie drogami, sa utiekala ku kresťanstvu. V roku 2010 vydala autobiografiu Blame It on Vanity. Medzi jej partnerov patrili napríklad Adam Ant, Billy Idol či Nikki Sixx z Mötley Crüe, s ktorým sa aj zasnúbila. 

Viac o téme: VanityDenise Katrina Matthews
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu