Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obrovská tragédia na hudobnej scéne: Celá kapela zahynula pri autonehode!

Viola Beach Zobraziť galériu (3)
Viola Beach

ŠTOKHOLM - Neďaleko Štokholmu zahynuli v sobotu nadránom všetci štyria členovia anglickej indierockovej kapely Viola Beach, ktorí sa vracali z vystúpenia na festivale Where is the Music? Ich auto vo veľkej rýchlosti prerazilo bariéry na zdvíhacom diaľničnom moste a následne padalo viac ako 25 metrov do vody. Stredná časť mosta bola v tom čase nadvihnutá, aby cez kanál pod ním mohla preplávať loď.

V aute boli členovia kapely Kris Leonard (gitara, spev), River Reeves (gitara), Tomas Lowe (basgitara) a Jack Dakin (bicie), ako aj ich manažér. Všetky obete boli vo veku od 20 do 35 rokov.

Ich telá krátko po nehode vylovili potápači. Viola Beach vydali vlani debutový singel Swings & Waterslides, pričom vystúpili na festivaloch v Readingu a Leedsi. Na ich úmrtie na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zareagovali napríklad frontman kapely Travis Fran Healy či Ross Jarman z The Cribs. 

Obrovská tragédia na hudobnej
Zobraziť galériu (3)

"Môžeme potvrdiť, že pri dopravnej nehode vo Švédsku zomreli 13. februára (sobota) piati britskí občania," uviedlo britské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré cituje BBC. 

Skupina Viola Beach z mesta Warrington v severozápadnom Anglicku zvykla na turné sprevádzať väčšie hudobné formácie a podľa britskej rozhlasovej stanice BBC boli "mimoriadne sľubným" zoskupením.

Obrovská tragédia na hudobnej
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: Viola Beach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu