Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mojsejovej súd pristrihol krídelká, Novú väčšinu si užívať nebude

Nora Mojsejová
Nora Mojsejová (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE - Strana slobodné slovo - Nory Mojsejovej opäť neuspela na súde v spore s Novou väčšinou. Krajský súd v Košiciach zamietol jej odvolanie proti rozhodnutiu Okresného súdu Košice, ktorý predbežným opatrením zakázal strane Mojsejovej používať akýkoľvek gramatický tvar spojenia Nová väčšina vo svojom názve, vykonávať úkony smerujúce k zmene jej názvu na názov obsahujúci akýkoľvek gramatický tvar spojenia Nová väčšina, a to až do právoplatného rozhodnutia vo veci samej.

Hnutiu Nová väčšina sa s Košicami spájajú zatiaľ iba príjemné spomienky. Najprv to bol vlaňajší ustanovujúci snem, potom rozhodnutie okresného súdu a teraz aj krajského. S potešením sme zobrali jeho rozhodnutie na  vedomie,“ komentoval verdikt podpredseda Novej väčšiny Gábor Grendel.

Mojsejová v októbri 2012 na tlačovej konferencii oznámila, že svoju stranu chce premenovať na Novú väčšinu podľa vzoru názvu hnutia na čele s Danielom Lipšicom. Občianske združenie SEN PRE SLOVENSKO potom požiadalo súd o vydanie predbežného opatrenia, ktorý by jej to zakázalo. Združenie podľa Grendela totiž ešte 31. augusta 2012 požiadalo Úrad priemyselného vlastníctva o registráciu ochrannej známky pre názov Nová väčšina a preto ohlásené používanie rovnakého názvu Mojsejovej stranou považuje za porušenie svojich práv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu