Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pri Trnave chcú postaviť prvé outletové centrum na Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - Spoločnosť One Fashion Outlet plánuje v nasledujúcich rokoch postaviť vo Voderadoch neďaleko Trnavy prvé slovenské outletové centrum za 75 miliónov eur. Centrum zaberie plochu 220.000 metrov štvorcových, chýbať v ňom nebudú obchody, reštaurácie, oddychová zóna či detské ihrisko.

Investícia by mala zabezpečiť prácu pre vyše 350 ľudí. Dnes o tom informovali zástupcovia firmy One Fashion Outlet.

"Výstavba outletu sa bude realizovať postupne v troch fázach. Pokiaľ spoločnosť obdrží stavebné povolenie podľa plánov, výstavba outletu by sa mohla začať začiatkom roka 2011 a prvá etapa by bola spustená do prevádzky koncom roka 2011," uviedla firma v tlačovej správe.

Investor plánuje do centra prilákať ročne 1,5 až dva milióny návštevníkov zo Slovenska, Poľska, Maďarska a Česka. Zákazníci zo Slovenska zatiaľ cestujú za nákupmi značkových odevov či obuvi starších kolekcií za zvýhodnené ceny najmä do outletov v Rakúsku alebo Česku.

Prvé outletové centrá vznikli v 80. rokoch v USA, značkoví výrobcovia sa v nich zbavovali prebytkov a uvoľňovali miesto novým sezónnym kolekciám. Outlety sa potom rozšírili do Británie, v polovici 90. rokov boli už vo väčšine európskych krajín. Výrobcovia svetových značiek do nich presúvajú tiež neuskutočnené exporty, obchodné vzorky i časť tovaru druhej akosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu