Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KOMENTÁR Richarda Sulíka: Stratili zábrany

Richard Sulík
Richard Sulík

Spomínam na dobu, kedy náš pán premiér celkom dobre bodoval vyhlásením: "Ako sa kradlo za Mečiara, tak sa kradne za Dzurindu". Bolo to v roku 2002 pred parlamentnými voľbami. Kto si však pozrie kauzy z posledných týždňov, sa musí zákonite zamyslieť nad pokračovaním tohto predvolebného sloganu a či chce alebo nechce, tlačí sa mu na jazyk: "... ale to bolo nič oproti tomu, ako sa kradne za Fica". Vzduchom lietajú rôzne kauzy, každá hodná miliárd, počnúc TIPOSom, cez pozemky pre BTC až po Januškove predražené nákupy a miliardové zmluvy. To, že cena opravy bratislavského hradu bola v rozpore so zákonom zvýšená o miliardy je viac menej drobnosť, nad ktorou sa ani neoplatí vzrušovať...

Raz darmo, je tu tretí rok vlády a vtedy sa bagruje a ryžuje a premiérové slová o odvolávaní do troch minút pri každom pochybení znejú ako čistý výsmech. Keby táto vláda aspoň niečo robila, lenže bohužiaľ nerobí nič - len kecá a kradne. Okrem Eura neexistuje jediný projekt, ktorý by stál za reč, pri ktorom by sa dalo povedať, že zvýši konkurencieschopnosť našej krajiny. Totiž ani jedna z akože aktivít, akými sú zákon o cenách, šaškovanie s minimálnou mzdou a otvorenie druhého piliera nezlepší pozíciu Slovenska. To všetko je len mlátenie prázdnej slamy.

A tak to s našou krajinou ide pomaly dolu vodou. HDP na budúci rok bude sotva 4% (oproti 10% z minulého roku), zato bude zadlženosť vyše 2% namiesto 1,7% a zrejme aj nezamestnanosť po niekoľkých rokoch poklesu bude opäť stúpať. A opozícia? Tá sa na jednotnom postupe nedokáže dohodnúť ani len pri takej banalite ako je odvolanie ministra. Skratka, celé je to na zaplakanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu