Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hromadné prepúšťanie ohlásilo 5 firiem v Prešovskom kraji!

PREŠOV - Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Prešove eviduje päť firiem z okresov Prešov a Sabinov, ktoré v posledných troch mesiacoch nahlásili hromadné prepúšťanie. O prácu by malo prísť 276 ľudí. Dnes to potvrdil pracovník úradu Klement Timko.

Najnovšia informácia o prepúšťaní je zo spoločnosti ZVL TS, s.r.o., Prešov, odkiaľ oznam o prepustení 50 pracovníkov dostal úrad práce v stredu. Podľa vyjadrenia zamestnancov výpovede už niektorí z nich aj dostali.

Výrobca automobilového príslušenstva VAP Prešov s.r.o. nahlásil hromadné prepúšťanie 85 pracovníkov v polovičke septembra. Podľa spoločnosti prepúšťať plánujú v troch etapách. Prvých 30 výpovedí je už pripravených k 31. októbru. O prácu prídu hlavne zamestnanci technických profesií z lisovne a povrchovej úpravy kovov. VAP Prešov, s.r.o. má 130 zamestnancov.

O prácu zrejme príde aj 60 zamestnancov firmy FCT electronic Slovakia s.r.o., Prešov, ktorá vyrába káblové zväzky pre telekomunikačný priemysel, hromadné prepúšťanie nahlásili v októbri. Spomínané spoločnosti odôvodnili prepúšťanie zlou hospodárskou situáciou i stratou objednávok, informoval Klement Timko z ÚPSVaR.

Ešte v auguste nahlásila hromadné prepúšťanie 35 ľudí Imuna Pharm a.s. Šarišské Michaľany, výrobca farmaceutických preparátov pre zdravotníctvo. Doteraz prepúšťanie nezrealizovali a do konca mesiaca by nemali ísť žiadne výpovede z dôvodu nadbytočnosti, informovala spoločnosť.

Hromadné prepúšťanie 46 zamestnancov nahlásila aj krajčírska výroba v Chminianskej Novej Vsi. Aj v týchto dvoch prípadoch je ako dôvod uvedená zlá hospodárska situácia.

Tieto firmy však nahlásili hromadné prepúšťanie ešte skôr ako prepukla finančná kríza vo svete. V septembri ÚPSVaR evidoval v okresoch Prešov a Sabinov 11 499 uchádzačov o zamestnanie, ktorí sú schopní okamžite nastúpiť do pracovného pomeru. Disponibilná miera nezamestnanosti v okrese Prešov predstavovala 9,71 % a v Sabinovskom okrese 16,72 %.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu