Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dobré správy pre mestá a obce: Na opravu ciest dostanú 8 mil. eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Mestá a obce by mali dostať zo štátneho rozpočtu na opravu kritického stavu ciest v tomto roku po zimnej sezóne spolu 8 mil. eur prostredníctvom ministerstva dopravy. Vláda v stredu prerušila rokovanie o tomto návrhu, ktorý predložil minister financií Peter Kažimír.

Pri rozdelení peňazí miestnym samosprávam by mala byť zohľadnená dĺžka miestnych komunikácií v ich vlastníctve a dĺžka prejazdných ciest I., II. a III. triedy, za ktoré zodpovedajú Slovenská správa ciest a samosprávne kraje.

Minimálna výška príspevku pre jednotlivé miestne samosprávy má byť 100 eur. Podľa návrhu uznesenia ministerstvo financií by malo o uvoľnení 8 mil. eur pre mestá a obce rozhodnúť do 15 apríla a ministerstvo dopravy by ich malo poskytnúť do 30. apríla.

Vláda už 20. marca súhlasila s uvoľnením 8 mil. eur zo štátneho rozpočtu na riešenie kritického stavu ciest v pôsobnosti samosprávnych krajov po zimnej prevádzke. Najviac peňazí na opravu výtlkov kabinet určil pre Banskobystrický a Prešovský samosprávny kraj, a to okolo 1,415 mil. eur, resp. 1,405 mil. eur.

Viac ako milión eur mali získať aj Nitriansky kraj a Košický kraj, a to 1,173 mil. eur a 1,116 mil. eur. Pre Trnavský kraj bolo určených 914,25 tis. eur, pre Trenčiansky kraj 855,3 tis. eur a pre Žilinský kraj takmer 829 tis. eur. Najmenej peňazí malo ísť Bratislavskému kraju, a to 293,9 tis. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu