Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Košičania rozhodnú, ktoré výtlky treba opravovať najskôr

Oprava východoslovenských ciest Zobraziť galériu (6)
Oprava východoslovenských ciest (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Oprava ciest v meste nabrala rýchle tempo. Do dnešného dňa už bolo opravených 4500 m² výtlkov, do konca tohto týždňa to bude viac ako polovica z celkovej plochy výtlkov na cestách v správe mesta Košice. K doterajším šiestim desiatkam pracovníkov pribudlo ďalších dvadsať, ktorí nepretržite v niekoľkých skupinách a predĺžených zmenách odstraňujú výtlky prioritne na trasách MHD.

 

„Napriek tomu, že s rozsiahlejšími opravami sme začali okamžite, ako to poveternostné podmienky dovolili, a nasadili sme najviac pracovných tímov v rámci celého Slovenska, uvedomujeme si, že opravy výtlkov je potrebné urýchliť. Spoločnosť Inžinierske stavby a.s. na požiadavku mesta zvýšila už aj tak rekordné tempo opráv a momentálne opravuje cesty už 80 pracovníkov súčasne. Navyše, o rozdelení vládnej dotácie na opravy ciest vo výške 700 tis. EUR budú môcť rozhodnúť sami Košičania,“ hovorí hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová.

„Najefektívnejšie využitie týchto prostriedkov chceme skonzultovať s Košičanmi, a preto sme zriadil, prostredníctvom ktorej je možné nahlásiť výtlky elektronicky a pridať jeho fotografiu dokonca aj prostredníctvom mobilného telefónu,“ hovorí primátor Richard Raši.

Tieto informácie bude vyhodnocovať referát dopravy na MMK a v prípade mimoriadnych situácii bude vedieť najkomplikovanejšie úseky operatívne zaradiť do plánu opráv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu