Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Bukóze Supermarket hrozia výpovede

Bukóza Holding už s Bukózou Supermarket nespolupracuje
Bukóza Holding už s Bukózou Supermarket nespolupracuje

PREŠOV/HENCOVCE – Drevárska spoločnosť Bukóza Supermarket s.r.o. so sídlom v Hencovciach v okrese Vranov nad Topľou má existenčné problémy.

Michal Švábik z tlačového oddelenia spoločnosti Bukóza Holding, a.s. povedal, že „voči spoločnosti bolo začaté konkurzné konanie. Žiadna spoločnosť patriaca do skupiny spoločností Bukóza Holding s touto spoločnosťou v súčasnosti už nespolupracuje. Predtým nám Bukóza Supermarket poskytovala personálne kapacity,“ uviedol Švábik.

Odborový predák Bukózy Ján Ďurko uviedol, že v spoločnosti Bukóza Supermarket pracuje vyše 160 ľudí. Čo bude s nimi ďalej, na túto tému rokoval s prezidentom spoločnosti Bukóza Holding Jánom Ďurianom koncom minulého týždňa. Časť pracovníkov súhlasila s tým, že si otvorí živnosť a bude s Bukózou v inom ako zamestnaneckom vzťahu. Druhá skupina zamestnancov by mala dostať výpovede. Keďže ukončia pracovný pomer s firmou, ktorá je v úpadku, budú si môcť svoje finančné nároky uplatniť prostredníctvom Garančného fondu. Aktuálne dnes Ďurko vedel o 89 ľuďoch, ktorí prejdú na živnosť a o skupine 77 ľudí, ktorí by mali z firmy Bukóza Supermarket odísť. Šéf odborov je presvedčený, že zamestnancom spoločnosti Bukóza Supermarket patrí aj odstupné podľa kolektívnej zmluvy. Jeho dĺžka sa v jednotlivých prípadoch bude líšiť od počtu odpracovaných rokov. Výpovede by podľa Ďurka mali dostať zamestnanci Bukózy Supermarket v auguste, možno už tento týždeň.

Pracovníčka spoločnosti Bukóza Supermarket, ktorá nechce byť menovaná, povedala, že od 8. augusta je doma, firma pre ňu nemá prácu, rovnako ako jej kolegovia, ktorí nesúhlasili s prechodom na živnosť. Pracovala ako robotníčka na opracovávaní dreva. Výplatu za júl nedostala. Podľa jej slov sa vlani zamestnanci spoločnosti zúčastnili na mesačnom školení. Išlo o projekt odborného rozvoja a adaptability zamestnancov spoločnosti Bukóza Supermarket s.r.o., na ktorý firma získala financie z cudzích zdrojov. Projekt trval od 30. augusta do 30. septembra 2010 a spoločnosť sa podľa nej zaviazala, že zaškolených pracovníkov bude zamestnávať najmenej rok. Preto, podľa jej názoru, zamestnávateľ s nimi pracovný pomer nezruší skôr, ako táto podmienka pominie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu