Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Lyžovačka bude opäť drahšia

Lyžiari budú musieť siahnuť hlbšie do vrecka
Lyžiari budú musieť siahnuť hlbšie do vrecka

VYSOKÉ TATRY – Zimná lyžovačka, ktorá má odštartovať už koncom novembra, bude túto sezónu drahšia. Minimálne na lanovkách a vlekoch, ktoré prevádzkuje spoločnosť Tatranské lanové dráhy (TLD).

V strediskách v Tatranskej Lomnici, na Skalnatom plese, Hrebienku a v Liptovskej Tepličke ceny lístkov porastú od 8 do 15 percent pre dospelých a detské podľa našich prepočtov dokonca majú stúpnuť od 18 až do 45 percent! Ceny porastú napriek tomu, že TLD zatiaľ nevybudovali v Tatrách žiadnu novú zjazdovku, nepostavili nový vlek či sedačku. Rodina s 2 deťmi zaplatí tak za deň lyžovačky na Skalnatom plese 2 340 korún. To je v porovnaní s minulou sezónou o 300 korún viac. Dôvodov na zvýšenie cien je podľa marketingovej riaditeľky TLD Danky Veleckej niekoľko. „Zavádzame niekoľko bonusov. Ku každému lístku má klient poistenie záchrany v horách. Viacdňové skipasy budú slúžiť aj ako cestovné lístky na tatranských električkách, parkoviská budú bezplatné, zaviedli sme rodinné lístky. A to nehovorím o náraste cien energií,“ vysvetlila D. Velecká.

Ceny sa v porovnaní s vlaňajšou sezónou nebudú meniť v stredisku na Štrbskom plese. Sedačky a vleky tu prevádzkuje spoločnosť 1. tatranská. „Ceny budeme zvyšovať iba cez vianočné a novoročné sviatky. Inak ostávajú rovnaké,“ doplnil Ján Gavalier z 1. tatranskej. Bibiána Dzurillová zo Združenia Vysoké Tatry si myslí, že zvýšenými cenami utrpí najmä domáci cestovný ruch. „Ceny ubytovania sú rovnaké už roky, ale lanovky a vleky sú čoraz drahšie. Akú klientelu teda chceme v Tatrách? Na to, aby sem chodili turisti zo zahraničia, potrebujeme mať dobre fungujúci domáci cestovný ruch. Ten však takýmito cenami nevybudujeme.“

Podľa podnikateľa Tomáša Žampu zo Starého Smokovca je cenotvorba plne v kompetencii TLD. „Otázka je, dokedy budú ceny zvyšovať bez toho, aby do stredísk investovali a čo na to povedia turisti,“ uzavrel podnikateľ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu