Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Toy Story 3

Príbeh hračiek
Príbeh hračiek

Tvorcovia obľúbených filmov „Toy Story“ opätovne otvárajú škatuľu s hračkami a vťahujú divákov do nápaditého sveta najobľúbenejšej partie hračiek, tentoraz vo vybraných kinách aj v 3D!

Už je to pár rokov, odkedy sa v Andyho detskej izbe stretli kovboj Woody a plastový kozmonaut Buzz Lightyear. Andy vyrástol, chystá sa na vysokú školu a Woody s Buzzom a ostatnými hračkami sa obávajú o svoju budúcnosť. Ostanú spolu? Dostanú ešte šancu urobiť radosť deťom? Šťastným riešením sa zdá byť darovanie hračiek do škôlky, kde ich radostne vítajú miestne hračky – starousadlíci. „Nováčikovia“ sa tešia na deti, ale netušia, čo ich čaká. Ulepené prstíky malých zlomyseľných faganov nie sú jedinou a zďaleka nie najväčšou hrozbou. Hračky sa vrhajú do nového napínavého a veselého dobrodružstva, kde „nemožno veriť nikomu“ a „žiadna hračka nebude ponechaná nepriateľovi“. A čo je dôležité, kde Barbie konečne stretne Kena.

 

Tvorcovia:

Lee Unkrich (režisér) - je jedným z kmeňových ľudí Pixaru. Spolurežíroval filmy Hľadá sa Nemo a Monsters, a.s. Ako spolurežisér debutoval filmom Toy Story 2. Kým v roku 1994 nastúpil do Pixaru, pracoval ako televízny strihač a režisér. Narodil sa v Clevelande, štát Ohio, a je absolventom filmovej fakulty University of Southern California, na ktorej pôde vytvoril viacero ocenených krátkych filmov. Okrem toho hral v divadle Cleveland Playhouse. Pracoval ako strihač na filmoch Toy Story - Boj hračiek a Život chrobáka.

 

John Lasseter (výkonný producent) – guru a priekopník počítačovej animácie. Narodil sa v Hollywoode. Počas letných prázdnin brigádoval u Disneyho, čo vyústilo do pozície interného animátora po jeho promócii v roku 1979. U Disneyho strávil Lasseter 5 plodných rokov a podieľal sa na viacerých animovaných filmoch. V roku 1983, na pozvanie spoluzakladateľa Pixaru Eda Catmulla, Lasseter navštívil pracovisko počítačovej grafiky v spoločnosti Lucasfilm, odišiel od Disneyho a nastúpil do Lucasfilmu. Onedlho sa Lasseter stal významným pracovníkom štúdia Pixar. Tu vymyslel a nakrútil svoj slávny krátky film Luxo Jr. Do dejín filmu významne vstúpil v roku 1995 ako režisér prvého celovečerného počítačovo animovaného filmu Toy Story - Boj hračiek, za ktorý dostal Oscara. Je režisérom filmov Život chrobáka (1998) a Toy Story 2 – Príbeh hračiek (1999) a výkonným producentom Monsters, a. s. a Hľadá sa Nemo. V roku 2006 režíroval mimoriadne úspešnú rodinnú komédiu Autá. Je dušou spoločnosti Pixar a podieľa sa na všetkých animovaných projektoch spoločnosti Walt Disney Pictures.

 

Premiéra: 19.8.2010

Produkcia: Darla K. Anderson

Réžia: Lee Unkrich

Scenár: Michael Arndt

Hudba: Randy Newman

V slovenskom znení: Woody (Rastislav Sokol), Buzz Lightyear (Miro Noga), Jessie (Diana Mórová), Pán Krumpihlava (Karol Čálik), Pani Krumpihlavová (Eva Rysová), Slinky (Dušan Kaprálik), Rex (Henrich Plattek), Andy (Pavol Nather), Ken (Michal Kľučka), Barbie (Júlia Horváthová.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu