Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladý vynálezca, piráti a krásna Mona Líza. Všetkých môžete vidieť od dnes v kinách.

PR článok Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: Continental Film)

Leo je vlastne moderný superhrdina, ktorý sa ocitol v pätnástom storočí. Vyzerá ako typický chlapec no zároveň je to pravý génius a každú svoju myšlienku si musí okamžite zapísať. Možno aj preto, že má hlavu stále kdesi v oblakoch má problém v bežnom živote a každodenných vzťahoch.

Našťastie má priateľov, ktorí ho držia pri zemi. Jedným z nich je Lorenzo, bacuľatý kamarát z detstva. Má mrkvovooranžové vlasy a pozná všetky lesy ako svoju dlaň a aj zvuk každého zvieraťa v ňom. Ako dobrý kamarát sprevádza Lea pri všetkých jeho dobrodružstvách. Najväčšie prichádza vtedy, keď sa snaží pomôcť jeho tajnej láske Líze. Požiar zničil všetok majetok jej otca, a tak sa zaľúbený génius v snahe im pomôcť, vydáva nájsť stratený poklad.

Na poklad však majú zálusk aj strach naháňajúci piráti. Títo neváhajú použiť všelijaké prostriedky k tomu, aby ho získali. Leo však verí, že vďaka jeho super vynálezom sa k nemu dostane ako prvý.

Nápad inšpirovať sa Leonardom da Vincim skrsla v hlave Sergia Manfia, režiséra a scenáristu filmu. Ako sám hovorí: „Aj keď dnes majú deti menej kontaktu s prírodou, všetky snívajú o dobrodružnej noci v domčeku na strome, či o tom, ako budú brázdiť ulice vo fantastickom aute vlastnej výroby alebo o tom, ako budú lietať či splavovať moria“ a pokračuje „myslím si, že aj keď to možno nazývame inak, existuje niečo hlboké, čo spája deti naprieč generáciami. Je to napríklad dobrodružný duch, túžba objavovať, kreativita bez pravidiel.“ Leonardo, bol to génius, ktorý menil svoje víze do reálnej podoby, a tak to robí aj hrdina animovaného príbehu, Leo.

Práce na animovanom filme trvali vyše dva a pol roka a celkovo vzniklo až šesť verzií scenára. Autori  si museli podrobne preštudovať  dobové reálie, aby dôverne zobrazili Florenciu, kde sa časť príbehu odohráva ale aj oblečenie samotných hrdinov.

O tom ako sa to tvorcom podarilo sa môžete presvedčiť už dnes 8. marca v našich kinách.

Do slovenských kín ju prináša distribučná spoločnosť Continental film.

- reklamný článok -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu