Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Hrdinovia už väčší nebudú…

Je to prvá Marvelovka, ktorá sa tu odohráva Zobraziť galériu (7)
Je to prvá Marvelovka, ktorá sa tu odohráva (Zdroj: PR)

Štúdio Marvel (Avengers, Strážcovia Galaxie) prináša na plátna kín ďalšieho zo svojich superhrdinov. Ant Man je najnovší prírastok medzi filmovými spracovaniami komiksov spoločnosti Marvel.

Scott Lang (Paul Rudd) je špičkový zlodej a vlamač, vybavený pozoruhodnou schopnosťou zmenšovať svoje fyzické rozmery a súčasne znásobovať svoju silu. Teraz sa však musí netypicky ujať úlohy kladného hrdinu a pomôcť svojmu mentorovi, doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas). Ten sa snaží ochrániť tajomstvo obleku Ant Mana pred nástrahami, ktoré ho ohrozujú. Pym a Lang, čeliaci zdanlivo neprekonateľným prekážkam, sú nútení naplánovať a uskutočniť rafinovanú lúpež, ktorá má zachrániť svet. V hlavných úlohách sa predstavia Paul Rudd ako Scott Lang ako Ant-Man, Michael Douglas ako Hank Pym a pôvabná Evangeline Lilly ako Hope Van Dyne.

 

Hoci sa Ant-Man primárne natáčal v Atlante, gro filmu bolo vytvorené v San Franciscu. Práve toto vizuálne úžasné mesto s jeho Silicon Valley sa stalo základňou pre hi-tech firmu Pym Technologies. Je to prvá Marvelovka, ktorá sa tu odohráva.

 

Po nakrútení materiálu v San Franciscu sa výroba premiestnila do nových priestorov v Pinewood Studios v Atlante. Práve tu mali herci a aj štáb po prvýkrát možnosť vidieť Paula Rudda v jeho Ant-Manovskom obleku. Režisér Peyton Reed spomína: "Keď Paul vošiel vystrojený na pľac, povedal som si, že som asi zaujatý, ale myslím, že je to naj coolovejší oblek v histórii Marvelu. Je z neho cítiť históriu, lebo má už čo to za sebou a vás núti k zamysleniu, čo všetko Hank Pym v ňom prežil."

 

Takže, čo sa stane, keď si Scott oblečie oblek? Dokáže okamžite zmenšiť, zároveň jeho sila rastie exponenciálne. Zmeny veľkosti sa dajú realizovať ktoromkoľvek momente, napríklad počas bitky podľa toho ako si to majiteľ a nositeľ obleku želá. Režisér dodáva: “V jednej chvíľke tak môže byť maličký a BUM v sekunde sa dokáže zväčšiť. Toto prináša publiku zaujímavé pohľady na tie isté scény v rôznych mierkach.“

 

Pri tvorbe akčných sekvencií filmu bolo použitých veľa rôznych technológií. Jednalo sa o počítačové, ale aj reálne efekty. Tak bol docielený čo najrealistickejší obraz.  Filmári strávili mnoho času skúmaním správania sa mravcov, aby ich dokázali čo najlepšie replikovať vo filme. Ant-Man má totiž schopnosť kontroly nad týmito maličkými stvoreniami, ktoré mu môžu slúžiť ako armáda.

 

Filmári dúfajú, že nový príbeh prekvapí a zaujme nielen postavami, ktoré sme doposiaľ na plátne nevideli, ale aj schopnosťami hrdinu a predstavením makrosveta, ktorého budeme svedkom vôbec prvýkrát v histórii Marveloviek.

 

Evangeline Lilly dodáva: „Ant-Man je svieži a nový. Je niečím, čo sme ešte nevideli. Verím, že si aj vďaka tomuto spracovaniu vybuduje vlastnú fanúškovskú základňu. Má totiž všetky predpoklady stať sa hitom. Prináša skvelé postavy, veľkú akciu, zábavné dobrodružstvo. A tie má predsa každý rád.“

 

Príbeh v réžii Peytona Reeda a v produkcii Kevina Feigea, príde do našich kín už 16. júla 2015.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu