Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľkolepý Úsvit planéty opíc prichádza do kín

Veľkolepý Úsvit planéty opíc prichádza do kín Zobraziť galériu (8)
Veľkolepý Úsvit planéty opíc prichádza do kín

Už 17.júla prichádza do kín Úsvit planéty opíc. Krátke prímerie dvoch civilizácií je narušené a nadchádzajúci boj ukáže, ktorá ovládne svet.

Zdalo sa, že úspešný reboot pôvodnej Planéty opíc do novej, životaschopnej série je v podstate nemožný. Ale Zrodenie planéty opíc z roku 2011 vďaka skvelému výkonu Andyho Serkisa a priekopníckym vizuálnym efektom ukázalo, že to možné je. Film sa stal celosvetovým hitom, ktorý zarobil takmer pol miliardy dolárov a ktorý si získal uznanie kritiky aj divákov.

Príbeh Úsvit planéty opíc začína desať rokov potom, čo sa Caesar so skupinou ďalších ľudoopov, ktorým sa podarilo utiecť, ukryl v hlbokých lesoch neďaleko San Francisca. Ľudstvo v medziobdobí prakticky zdecimoval agresívny vírus. Tým, ktorí vírusovú pandémiu prežili staval rozpadajúci sa svet do cesty ďalšie nečakané prekážky. Naopak, sila a schopnosti Caesarovho kráľovstva narastali a vznikla nová civilizácia riadiaca sa vlastnými zákonmi a pravidlami. Civilizácia, ktorá si dokáže predstaviť Zem bez ľudí – Planétu opíc.

V Úsvite planéty opíc sa Caesarovým kontaktom stáva Malcolm (Jason Clarke). „Malcolm je v podstate Caesarovým odrazom. Rovnako sa snaží vybudovať silné spoločenstvo v ruinách sveta, ktorý je navždy preč. Medzi obidvoma stranami panuje nedôvera a každá zvaľuje vinu na tú druhú, “ hovorí režisér Matt Reeves. 

Ľudia sa snažia narušiť narastajúcu opičiu dominanciu. Začína boj o moc, boj o to, kto bude vládnucim živočíšnym druhom na Zemi. Obe strany síce dosiahli krehké prímerie, ale len na krátko. Napätie medzi ľudskou a ľudoopov komunitou narastá. Zintenzívňuje sa aj boj o moc vo vnútri oboch skupín. Toto napätie môže vyriešiť iba vojna, po ktorej bude jasné, kto sa stal vládcom planéty Zem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu