Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Strážca

Pete Garrison (Michael Douglas) je agent americkej tajnej služby, ktorý riadi ochranu prvej dámy (Kim Basingerová). Zobraziť galériu (5)
Pete Garrison (Michael Douglas) je agent americkej tajnej služby, ktorý riadi ochranu prvej dámy (Kim Basingerová).

Pete Garrison (Michael Douglas) je agent americkej tajnej služby, ktorý kedysi zachránil život prezidentovi, keď skočil do cesty spŕške letiacich guliek. Odvtedy uplynulo už dvadsať rokov a Garrison, ktorý sa u tajnej služby teší uznaniu a obľube u svojich kolegov, riadi teraz ochranu prvej dámy (Kim Basingerová). Peteho kolega a priateľ Charlie naznačuje, že by sa s ním rád podelil o prísne tajnú informáciu. Než k tomu však môže dôjsť, je Charlie zastrelený vo svojom dome. Miesto činu je naaranžované tak, aby pôsobilo dojmom, že sa stal obeťou nepodarenej lúpeže.

Prípad dostane na starosť vrchný vyšetrovateľ tajnej služby David Breckinridge (Kiefer Sutherland), ktorý býval Garrisonovým chránencom a donedávna tiež jeho najlepším priateľom. Dlhoročné priateľstvo však nedávno ukončilo jeho mylné presvedčenie, že Garrison mal vzťah s jeho vtedajšou manželkou.

Medzi skúsených agentov prichádza Jill Marinová (Eva Longoria) – tvrdá, moderná a ambiciózna mladá agentka, ktorú na univerzite školil takisto Garrison. Trio sa spoločne vydáva po stopách vraždy, ktoré vedú až k podozreniu, že niekto pripravuje vraždu prezidenta. Situácia je o to vážnejšia, že ju zrejme má na svedomí priamo niektorý z agentov tajnej služby, čo je celkom výnimočné – za celých 141 rokov, čo táto inštitúcia existuje, sa v jej radoch žiaden zradca s podobným zámerom neobjavil.

Podozrenie vďaka intrigám a podhodeným dôkazom nakoniec padne na samotného Garrisona. Nech je však zradcom ktokoľvek, vie o Garrisonovom najzraniteľnejšom mieste – o tom, že vynakladá extrémne úsilie, aby udržal isté tajomstvo. Ako hlavný podozrivý sa vydáva na útek pred Breckinridgeom a Marinovou – svojimi vlastnými kolegami – aby sa pokúsil odhaliť skutočného zradcu a zachránil tak prezidentovi život.

Kiefer Sutherland je v súčasnosti známy predovšetkým zo seriálového hitu z produkcie Foxu 24 hodín, ktorý mu už priniesol Zlatý Glóbus, cenu SAG, dve nominácie na Emmy a jednu na ďalší Zlatý Glóbus. Samotný seriál získal Zlatý Glóbus v kategórii najlepšia dráma.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu