Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Amazonia vertical: Najdôležitejšie bolo prežiť

Hosťom večera bude Becko Ondrejovič. Zobraziť galériu (3)
Hosťom večera bude Becko Ondrejovič.

BRATISLAVA – Organizátori unikátnej dvojvýstavy Tajomná Indonézia – Tamtamy času a National Geographic - Slávne expedície 20. storočia pripravili pre záujemcov ďalšie utorkové premietanie filmu Paľa Barabáša. Tentoraz 8. 11. 2005 o 20.00 h bude v Palace Cinemas Aupark uvedený film Amazonia Vertical. Hosťom večera bude Becko Ondrejovič.

Auyan Tepui...Najväčšia stolová hora Amazónie... Indiáni veria, že na jej vrchole sídlia démoni... Beckovi Ondrejovičovi sa podarilo prejsť prvý kompletný prechod hory. Jej vertikálne línie mu tak učarovali, že sa pod horu vrátil aj s priateľmi, aby vyliezli nikým nedotknutú panenskú stenu. Amazonia vertical – film o sile prírody a dobrodružnom objavovaní strateného sveta. Film, ktorý osloví tú krehkú časť v nás…

Hora boha zla, tak ju nazývajú domorodí amazonskí Indiáni, je takmer nedostupná. Lemujú ju desiatky kilometrov kolmých skalných útesov, vysokých až kilometer a znemožňujú výstup z ktorejkoľvek strany. Navôkol prales a džungľa. Dokonalá divočina. Rokliny, priepasti, skalné labyrinty. Výzva, ktorá pre štvoricu Slovákov znamenala náročné horolezecké výkony, ale i nekonečné prekážky, vyčerpanosť a beznádej. Bez sprievodcu, nosičov, výdatnej stravy, navigačného systému, telefónu či akéhokoľvek spojenia so svetom.

V lone celé veky izolovanej prírody, na miestach, kam ľudská noha ešte nevkročila, traja muži a jedna žena zažili na stolovej hore Auyán Tepui magické spojenie s prírodou. Navyše sa celé dobrodružstvo odohrávalo vo vertikálnej rovine. Stolová hora totiž zďaleka nie je rovná ako stôl. Cieľ bol jasný… Ako prví vyliezť previsnutou štítovou stenou na Horu boha zla, prejsť po jej divokom a neprebádanom povrchu, dostať sa na začiatok Diablovho kaňonu, zliezť popri vodopáde Salto Churún a prejsť kaňonom zarezávajúcim sa hlboko do stolovej hory, v okolí ktorej žijú pôvodné domorodé kmene amazonských Indiánov. Najdôležitejšie bolo prežiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu