Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Robin Hood ako celkom iný príbeh

Russell Crowe ako Robin Hood
Russell Crowe ako Robin Hood

Nové výpravné spracovanie známeho príbehu v réžii Ridleyho Scotta odštartovalo v slovenských kinách v svetovej premiére vo štvrtok 13.5.

Po viacerých spoločných filmoch (spomedzi nich spomeňme viac než úspešnú spoluprácu na historickom veľkofilme Gladiátor) sa so svetoznámyn režisérom opäť spojil a hlavnej úlohy sa zhostil Russell Crowe. Vedľa neho sa ako Lady Marion predstaví éterická Cate Blanchett. Okrem nich sa určite oplatí spomenúť Maxa Von Sydowa a Wiliama Hurta.

Zabudnime na všetko, čo sme kedy počuli o slávnom zbojníkovi Robinovi Hoodovi. Režisérska legenda Ridley Scott nám rozpráva vlastnú verziu tohto príbehu. Tá je temná tak, ako bol temný raný stredovek, v ktorom sa film odohráva, vášnivá tak, ako boli vášniví ľudia, ktorí vedeli, že ďalší deň pre nich nemusí nastať, a dobrá tak, ako dobrá herecká a tvorivá zostava sa na tomto výnimočnom projekte zišla.

I keď to pre niekoho nemusí príliš veľa znamenať, s výnimkou režiséra si všetci aktéri aspoň raz v živote vyskúšali aké to je, držať v ruke vlastného Oscara, či je to už producent Brian Grazer (Čistá duša), scenárista Brian Helgeland (L.A. Prísne tajné), alebo herci Russell Crowe (Gladiátor), Cate Blanchett (Letec) alebo William Hurt (Bozk pavúčej ženy).

Producent filmu Brian Grazer hovorí: „Chceli sme, aby Robin Hood bol stredovekou verziou Gladiátora. Preto sme si vybrali Ridleyho Scotta. Asi len on dokáže natočiť tak autentický, historicky verný a pritom divácky atraktívny veľkofilm.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu