Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Krivosudský: Zabil ženu!

Ivan Krivosudský
Ivan Krivosudský

SVÄTÝ JUR/BRATISLAVA - Známy slovenský herec Ivan Krivosudský (78) je zúfalý a psychicky na dne! Po tom, čo v piatok vo Svätom Jure spôsobil nehodu, pri ktorej zahynula dôchodkyňa, mu hrozí basa. Smrteľná tragédia sa navyše stala na priechode pre chodcov. Obľúbený herec vzápätí skolaboval a musel zostať v nemocnici. "Nemôžem spávať, som z toho zhrozený," dodáva umelec.

V osudný piatok sa dôchodkyňa Terézia Urbaničová (= 73) s manželom a 5-ročným vnukom Samuelom Kulikom vybrali do knižnice na prezentáciu výrobkov. "Chceli sme zaplatiť zálohu na kúpu vlneného výrobku. Manželka sa vybrala aj s vnukom po peniaze domov," rozpráva Štefan Urbanič.

Päť minút pred 12. hodinou už pani Terézia prechádzala cez širokú štvorprúdovú cestu po priechode a vnúčik kráčal pol kroka za ňou. Ani len netušila, že späť za manželom sa už nedostane. Jedno auto jej aj 5-ročnému Samkovi dalo prednosť, a tak pokojne išli ďalej. Domov im ostávalo len niekoľko desiatok metrov. Práve v tej chvíli išiel po ceste z Bratislavy do Pezinka vo svojom bledozelenom favorite obľúbený herec Krivosudský. Pod Babou horou má chatu, a pravdepodobne tam smerovala aj jeho cesta. Predavačka v blízkom obchodíku počula odrazu silné buchnutie. "Myslela som si, že sa zrazili dve autá," vraví obchodníčka, ktorá tiež počula, ako malý Samuel s plačom kričí: "Babka, moja babka... mňa bolí kolienko!" Chlapček však akoby zázrakom vyviazol bez vážnejšieho zranenia, iba s odreninou na pravom boku.

"Vystúpil som z auta a tej panej som sa ospravedlnil. Videl som, ako jej dávajú zranenú ruku do dlahy," vraví Krivosudský.

Ženu vzápätí previezli do nemocnice. "Po štyroch hodinách zomrela," dodáva smutne manžel nebohej. Na ceste ostala viditeľná stopa po brzdnej dráhe kolies auta, ktoré riadil Krivosudský.

"Ja som ich nevidel, ja som ich oboch na priechode nevidel," opakuje ešte aj teraz Krivosudský, ktorý v súčasnosti leží v nemocnici na bratislavských Kramároch. Lekárske ošetrenie musel niekoľko hodín po nehode vyhľadať aj on, keďže, ako tvrdí, "môj zdravotný stav sa výrazne zhoršil". Herec už niekoľko rokov trpí bolestivou koxartrózou, kvôli ktorej ťažko chodí, a tiež ho trápi cukrovka. "Vyjadrujem veľkú ľútosť rodine, som z toho nešťastný," dodáva umelec, ktorý podľa vlastných slov jazdí viac ako 50 rokov bez vážnejšej nehody. "Považujem sa za ohľaduplného šoféra," tvrdí. Hercovi v súčasnosti hrozí basa od šiestich mesiacov do piatich rokov, alebo peňažný trest.

Keďže známy umelec má už 78 rokov, podľa zákona sa musí každé dva roky podrobiť lekárskej prehliadke, ktorá preukáže, či je schopný riadiť auto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu