Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Hviezdy pomáhajú obetiam cunami

Najväčšou hviezdou večera bol legendárny Eric Clapton. Zobraziť galériu (3)
Najväčšou hviezdou večera bol legendárny Eric Clapton.

CARDIFF - Svoju najväčšiu charitatívnu akciu za posledných 20 rokov zažila v sobotu Británia. Na koncerte venovanom obetiam cunami v Ázii vystúpili popredné osobnosti ostrovnej hudobnej scény.

Počas šiestich hodín koncertu vystúpilo na štadióne vo waleskom Cardiffe 20 umelcov, vrátane hviezd ako Craig David, Manic Street Preachers alebo Eric Clapton, ktorého vystúpenie koncert uzatváralo. Ešte pred ukončením akcie mohli organizátori viac ako 60 000 platiacim divákom oznámiť, že pre obete decembrovej tragédie vyzbierali 1,25 milióna libier (asi 70 miliónov korún).

Koncert sa tak stal najväčšou charitatívnou akciou v Británii od roku 1984. Vtedy počas mamutieho transatlantického megakoncertu Live Aid vyzbierali umelci z celého sveta 60 miliónov libier (viac ako 3 miliardy korún) pre Afriku. Sobotňajší koncert je len jedným zo série akcií, ktorými sa svetové celebrity snažia pomôcť obetiam tragédie. Elton John, Rod Steward a Ozzy Osbourne napríklad v týchto dňoch nahrávajú v štúdiu Claptonov hit z roku 1991 Tears in Heaven.

Pred týždňom sa zasa hollywoodske hviezdy Brad Pitt, Bruce Willis a speváčka Madonna zúčastnili dvojhodinového benefičného večera vysielaného v americkej TV, aby tak pomohli tým, ktorí sú na pomoc odkázaní. Podľa posledných správ si ničivé cunami vyžiadali vyše 220 000 obetí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu