Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Očarujúca hudobno-tanečná show z Kaukazu

Očarujúca hudobno-tanečná show z Kaukazu
Očarujúca hudobno-tanečná show z Kaukazu

BRATISLAVA - Fabrika zábavy, creativ a produkcie pod názvom VAGABOOND pôsobí na Slovensku a zahraničí už niekoľko rokov. Vďaka silnému produkčnému tímu priniesla na Slovensko kvalitnú dávku zábavy pod heslom: „veľa hudby všetkým druhom poslucháčov“.

Mladý kreatívny tím sprostredkúva koncertné vystúpenia populárnych hudobných interpretov svetových zvučných mien, participuje na organizovaní divadelných predstavení, veľkolepých módnych prehliadok a svoje portfólio aktivít dopĺňa aj kompletnou prípravou firemných eventov, rôznych športových podujatí, či golfových turnajov.

V súčasnosti svoje aktivity vyzdvihujú ohromujúcou a očarujúcou hudobno-tanečnou show legendárneho súboru GEORGIAN LEGEND a pre divákov tak prinášajú neuveriteľný zážitok v spojení hudby, tanca, starodávnych príbehov a legiend z oblasti Kaukazu k nám na Slovensko. GEORGIAN LEGEND, prezývaný aj „LORD OF THE DANCE východu“, vtrhne do deja každého! Toto magické vystúpenie je určené pre tých najnáročnejších divákov. Dych vyrážajúce farebné kostýmy, svetlá a pôsobivý zvuk oživia stáročia staré dejiny umenia, hudby, spevu, tanca, baletu a bojového umenia. 

GEORGIAN LEGEND hrdo uvádza novú show SAMAIA, ktorú spoločnosť VAGABOOND uvedie na Slovensku dvakrát. SAMAIA je alegorický príbeh o večnej bitke dobra a zla, príbeh vojny a víťazstva, lásky a nenávisti, života a smrti, hrdosti a statočnosti ľudí v Gruzínsku. Dej je utkaný z takmer pár desiatok menších jednotlivých románov, z ktorých každý rozpráva prostredníctvom tanca, hudby a spevu. Hudobné vystúpenia tak siahajú priamo do srdca diváka, čo spôsobuje skutočný výbuch emócií. Môžete si vychutnať súboje, imitáciu konských dostihov, závratné piruety „fouettés tanečníkov“ a samozrejme elegantný pôvab žien z Kaukazu. Show obsahuje sólové vystúpenie bubeníkov a salamuri hráčov. Salamuri je gruzínska flauta – nástroj, ktorého zvuk ohúril každé publikum na svete a získal tak nie jedno „standing ovation“ od publika.

GRUZÍNSKA LEGENDA V ČÍSLACH:
−    TISÍCE PREDSTAVENÍ PO CELOM SVETE
−    VIAC AKO 250.000 PREDANÝCH DVD
−    VIAC AKO 5.000.000 DIVÁKOV PO CELOM SVETE

Popri svetoznámom tanečnom umení Kaukazu môžeme obdivovať aj viachlasný gruzínsky spev s tisícročnou tradíciou: vrcholom predstavenia SAMAIA je najstaršia gruzínska hymna Chakrulo, uznávaná UNESCOM ako majstrovská hudobná skladba.

SAMAIA vyráža dych!
−    kúzlo starodávnych rozprávok
−    farebná kavalkáda šiat a scénickej výpravy
−    srdcu blízky lahodný spev, očarujúci, temperamentný tanec

Slovenská premiéra sa uskutoční 25.5.2011 v novo zrekonštruovanom zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, čo bude aj prvé vystúpenie po jeho samotnej rekonštrukcii. Umelecké predstavenie 50 členného súboru vyvolá skutočný rozruch aj na košickej hudobnej scéne a to 27.5.2011 v STEEL ARENE.  Takýto ohnivý temperament a sálajúcu energiu na svetovej scéne videlo viac ako 5 miliónov ľudí. Po celom svete sa predalo cez 250.000 kópií DVD. Zlatou piesňou sa stala pieseň SAMAIA.

Svetová tlač opísala túto fascinujúcu show ako „fenomén, ktorý musí každý človek vidieť aspoň raz vo svojom živote“ (Le Figaro).
SAMAIA je oslnivou dúhou svetla a erupciou energie – nezabudnuteľný zážitok, ktorý s Vami zostane navždy!“

V predstavení s názvom SAMAIA môžeme vidieť duel, svadbu, šabľový tanec – a to v podaní interpretov ovládajúcich očarujúcu techniku. Jednoznačne najobľúbenejšou časťou predstavenia pre divákov je, keď na pódium prichádzajú deti – budúce hviezdy, ktoré už teraz sú úžasne nadané. „Senzačné!“  (Los Angeles Times)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu