Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Alenu Heribanovú vek už dávno nedesí

Alena Heribanová Zobraziť galériu (4)
Alena Heribanová

Čože je to päťdesiatka... Pospevovali si kedysi páni v najlepšom veku v presvedčení, že výsada príťažlivej zrelosti patrí naveky iba mužom. Ich rovesníčky mohli len roniť slzy a trpko oplakávať svojich sladkých dvadsať. Časy sa menia. V prospech žien. V päťdesiatke sa život nekončí a záleží iba na nás, v ktorých smeroch sa len začne.

Alenu Heribanovú vek nedesí

Moderátorka Alena Heribanová (50) určite nepatrí k ženám, ktoré päťdesiatka desí. ,,Keď som mala tridsať, desila ma štyridsiatka a predstavovala som si, že v päťdesiatke budem mať na hlave trvalú, na nohách ortopedické tichošľapky a môj muž bude mať namiesto mňa mladšiu a krajšiu. Som milo prekvapená, že to tak nie je. Aj to je dôvod, prečo ma päťdesiatka nedesí." Televízna stálica patrí k prívržencom inak klasicky mužmi prezentovaného názoru: Čože je to päťdesiatka? ,,Ak sme zdraví, spokojní so sebou aj so životom našich blízkych a máme zopár dobrých pracovných šancí, prečo nie? Môj dedko má 95, spokojne sleduje život okolo a mňa stále volá „moje dievča“.“

Alenke je však zároveň nad slnko jasné, že k spomínanej spokojnosti si musí každý pomôcť sám. ,,Treba sa pričiniť o to, aby sme sa dobre cítili vo svojej koži, čiže boli relatívne spokojní so svojou postavou, kondíciou, vzhľadom. Premenené na drobné: treba viac a častejšie športovať, upraviť si stravu, viac relaxovať, investovať do kozmetiky a aktívneho odpočinku. Spokojne starnúť znamená aj viac za všetko platiť – svojím časom aj financiami."A čo si myslí o tom, že v súčasnosti nahrávajúcej mladým je pre ženu ťažšie prijať svoj vek, a dokonca sa k nemu bez zábran hlásiť? ,,Určite to nie je vôbec jednoduché. V móde je naozaj mladosť. Ale na druhej strane sa skvalitnením života dožívame vyššieho priemerného veku. Pribúda starších, rodí sa menej detí. Bez zábran sa však môžeme hlásiť k svojmu veku vtedy, ak sú mu aj naše ambície adekvátne. Je to jedna z najdôležitejších vecí v živote – dokázať sa zaradiť tam, kde sa čo najefektívnejšie vieme realizovať."

Aké sú plusy päťdesiatky?

Podľa nej pozitíva päťdesiatky spočívajú najmä v skúsenostiach, v poznaní seba samého a v lepšej organizácii života. ,,Naše deti sú už odrastené, a tak mám viac času na seba, na svoje koníčky, na prácu. Venujem sa veciam, o ktorých som kedysi v mladosti mohla iba snívať. Nemusím tvrdo pracovať na elementárne veci – strechu nad hlavou, auto, vybavenie domácnosti... Povedala by som, že tento vek je tak trochu aj „daňou z pridanej hodnoty“. Ak človek niečo do päťdesiatky dosiahol, rád ju zaplatí za cenu svojho zrelého života.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu