Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Novou Miss Universe je Mexičanka, Slovenka Amenová nebodovala

Nová Miss Universe Jimena Navarrete Zobraziť galériu (8)
Nová Miss Universe Jimena Navarrete

LAS VEGAS - V prestížnej súťaži krásy Miss Universe, ktorá sa konala v luxusnom lasvegaskom hoteli Mandalay Bay v americkej Nevade, zvíťazila Jimena Navaretteová (22) z Mexika. Prvá vicemiss sa stala Yendi Phillippsocá z Jamajky a druhou vicemiss Jesinta Campbellová z Austrálie. Slovenská Miss Anna Amenová sa do prvej pätnástky neprebojovala.

V susednom Česku mali viac šťastia, Česká Miss na rok 2010 Jitka Válková sa medzi 83 súťažiacimi prebojovala medzi 15 najkrajších dievčat vesmíru. Oznámila to agentúra AP.

Do pätnásťčlenného finále sa okrem Češky dostali zástupkyne Portorika, Ukrajiny, Mexika, Belgicka, Írska, Južnej Afriky, Francúzska, Austrálie, Jamajky, Ruska, Albánska, Kolumbie, Filipín a Guatemaly. Dievčatá v tomto hlavnom programe súťaže predviedli promenádu v plavkách, prehliadku večerných šiat a tiež interview. Usporiadatelia si zakladajú na tom, že pri prezentácii nejde len o pôvab dievčat, ale aj o ich inteligenciu, vybrané správanie a kultivovaný prejav.

Dievčatá z Českej Miss majú v tejto súťaži vcelku úspech. Iveta Lutovská sa vlani dostala medzi desať najlepších, ďalšie potom boli medzi pätnástimi najlepšími. Miss Universe sa prvýkrát volila v roku 1952. Súťaž pôvodne založila kalifornská odevné firma, aby predviedla svoje plavky. Od roku 1996 prestížny súboj vlastní miliardár Donald Trump. Akcia predstavuje najväčšiu konkurenciu súťaže krásy Miss World, ktorá je o rok staršia. Aj v tej boli Češky úspešné, v roku 2006 vo Varšave získala titul Miss World Taťána Kuchařová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu