Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hudobný podvrh: Tri svetové hity sú vlastne jedna skladba!

Katy Perry, Ke$ha a Miley Cyrus Zobraziť galériu (7)
Katy Perry, Ke$ha a Miley Cyrus (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Pekne ich obabral! Úspešné americké popové speváčky Katy Perry, Miley Cyrus a Ke$ha majú čosi spoločné. Každá z nich má skladbu, ktorú im zložil hudobný producent a remixér Dr. Luke (36). No, zložil asi nebude celkom presné. Háčik je totiž v tom, že všetky tri naspievali rozdielne vokály do rovnakej inštrumentálky!

Asi najznámejšia z tejto trojice skladieb je California Gurls speváčky Katy Perry (25). Charakterizuje ju rezký rytmus, nenáročná klávesová linka a do toho ľahko zapamätateľný popevok. Takmer navlas rovnakú štruktúru majú však aj pesničky Permanent December od Miley Cyrus (17) a Tik Tok od Ke$hi (23). Dajte si tieto tri skladby dokopy a hrá vám kvázi jedna pesnička. Nuž, aj takýto je svet súčasnej popmusic!

Hlavne nech to dobre znie, povedal si Lukasz Gottwald aka Dr. Luke. Ťažko povedať, či bol v časovom strese alebo zvíťazila len jeho pohodlnosť, ale podaril sa mu rafinovaný kúsok. Ako spoluautorovi hudby mu putujú tantiémy z troch zdrojov za jeden výkon. Vtipné je na tom to, že spomínané speváčky na to neprišli. V prípade ich singlov ide, obrazne povedané, o identické hudobné trojičky.

Dr. Luke patrí paradoxne k úspešným americkým hudobným producentom. Spolupodielal sa na mnohých hitoch speváčok, ako Britney Spears, Pink, Avril Lavigne či víťazky prvej série American Idol, Kelly Clarkson.

Spoločná skladba troch speváčok vzniknutá zmixovaním troch pôvodných nahrávok





Katy Perry - California Gurls



Miley Cyrus - Permanent December



Ke$ha - Tik Tok





Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu