Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Bullocková má vrátiť Zlatú malinu, omylom si odniesla originál!

Sandra Bullocková Zobraziť galériu (4)
Sandra Bullocková

LOS ANGELES - Usporiadatelia filmovej anticeny Zlatá malina požiadajú tohtoročnú laureátku Sandra Bullock, aby ocenenie vrátila. Omylom si vraj na začiatku marca odniesla domov originál, hoci ocenení dostávajú repliky. Píše o tom dnes britský denník The Daily Telegraph.

Štyridsaťpäťročná herečka bola "ocenená" za najhorší ženský herecký výkon vo filme All About Steve (Všetko o Stevovi). Deň potom Bullocková získala Oscara za hlavnú rolu vo filme The Blind Side. Stala sa tak prvou herečkou, ktorej sa niečo podobné podarilo.

Laureáti Zlatej maliny zvyčajne dostane kópiu. Cena v podobe filmového pásu s malinami je len nastriekaná zlatou farbou a stojí sotva päť dolárov (okolo 90 korún). Bullock vraj ale omylom dostala 30 rokov starý originál, ktorý je ceneným zberateľským kúskom a ktorého cena sa odhaduje na tisíce dolárov.

"Sme pripravení k bezprecedentnému kroku: Požiadať víťazku, aby Zlatá malina vrátila," povedal spoluzakladateľ filmových anticien John Wilson. Bullocková podľa neho po zisku Zlatej maliny v zhone odišla s originálnym prototypom, ktorý býva od 80. rokov vystavený na slávnostnom ceremoniáli.

Wilson uviedol, že herečku zatiaľ osobne nepožiadal o vrátenie ceny. Rešpektuje vraj, že sa teraz musí potýkať s osobnými problémami potom, čo sa rozišla so svojím manželom Jesse Jamesom, ktorý priznal nemanželské dieťa. Bullocková vraj zároveň dala súhlas, aby sa Zlatá malina pokojne pribalila manželovi do kufra. "Je úžasná bytosť a mrzí ma, že niekto tak dobrosrdečný, ako je ona, tým musí prechádzať," poznamenal Wilson.

Bullocková si ako jedna z mála herečiek pre Zlatú malinu osobne prišla. Potom, čo získala aj Oscara, žartovala, že "sa to pekne vyrovnalo".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu