Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Rumunsko pátra po troch nezvestných námorníkoch potopenej lode v Čiernom mori

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUKUREŠŤ - Rumunské záchranné tímy v sobotu pátrajú po troch nezvestných členoch posádky nákladnej lode, ktorá sa potopila pri pobreží Čierneho mora. Informuje o tom agentúra AFP.

Záchranné koordinačné stredisko námorného úradu (MRCC) uviedlo, že veľmi skoro ráno v sobotu bolo informované, že loď Mohammad Z plaviaca sa pod vlajkou Tanzánie sa potopilo asi 26 námorných míľ od rumunskej dediny Sfantu Gheorghe pri ústí Dunaja do Čierneho mora. MRCC, hraničná polícia a dve obchodné plavidlá sa zapojili do pátracích a záchranných prác. Mohammad Z mala na palube jedenásť členov posádky, deväť Sýrčanov a dvoch Egypťanov.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 805 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

"Osem z nich zachránilo komerčné plavidlo Michel, ktoré bola najbližšie k miestu nehody," uviedol námorný úrad vo vyhlásení. Nezvestní sú sýrskej národnosti. Úrad uviedol, že nie je jasné, prečo sa loď potopila. Čierne more je kľúčové pre prepravu obilnín, ropy a ropných produktov. Zdieľajú ho Bulharsko, Rumunsko, Gruzínsko a Turecko, ako aj Ukrajina a Rusko. Od rozsiahlej ruskej invázie na Ukrajinu vo februári 2022 ohrozujú plavbu míny. Rumunské, bulharské a turecké vojenské potápačské tímy zneškodňujú tie, ktoré sa dostali do ich vôd.

Viac o téme: LoďNámorníciPotopeniePrevrátenieRumunskoČierné more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu