Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Žitného súd odročený: Tvrdí, že tesne pred zrážkou omdlel!

Milan Žilavý a Rastislav Žitný na dnešnom pojednávaní. Zobraziť galériu (6)
Milan Žilavý a Rastislav Žitný na dnešnom pojednávaní.

MALACKY - Na Okresnom súde v Malackách prebiehalo od 09:00 hlavné pojednávanie s bývalým moderátorom Rastislavom Žitným (33). Ten je obžalovaný zo smrti päťročného Tomáška Žilavého, ktorý zahynul pri dopravnej nehode. Sudca dnes ale nerozhodol. Chýbalo mu totiž svedectvo vtedajšej priateľky exmoderátora Lucie Hablovičovej (32).

Rasťo Žitný pôvodne dostal trestným rozkazom 2,5 roka väzenia a zákaz činnosti riadenia motorových vozidiel všetkých druhov na päť rokov. Jeho obhajca Ladislav Kuruc však podal odpor. Obžalovaný moderátor a otec Tomáška Žilavého sa dnes stretli na súde zoči-voči po prvýkrát. O priebehu pojednávania vás aktuálne informujeme. Sledujte topky.sk!

AKTUÁLNE: Na súd v Malackách sa ako prvý približne 8.45 dostavil Milan Žilavý. Pred pojednávaním na otázky reagoval len stručným „Nekomentujem!“ Asi päť minút po ňom dorazil exmoderátor Rastislav Žitný. Ten na otázky prítomných novinárov nereagoval vôbec a prešiel okolo nich so sklonenou hlavou. Rovnako pri fotografovaní na lavici obžalovaných hľadel takmer celý čas len do zeme. O 9.00 začalo samotné pojednávanie.

Žitný vinu odmieta. Vo výpovedi uviedol, že šiel mimo obce rýchlosťou maximálne 100 km/h. Za nehodu podľa neho môže dvojsekundová strata vedomia, čo mu vraj potvrdil aj lekár. Po týchto tvrdeniach sa však dnes po prvýkrát Žilavým ospravedlnil. „Je mi to naozaj úprimne ľúto, myslím na to každý deň,“ povedal im.

Na súd dorazila aj modelka Veronika Husárová, Žitného partnerka v tanečnej súťaži Let’s dance. V deň nehody sa konalo veľké finále šou a Rasťo sa aj s ostatnými tanečníkmi mal zúčastniť generálnej skúšky. Tá sa konala od 14.00, tragická udalosť sa stala v Rohožníku krátko po trinástej hodine.

Súd si vypočul ďalších štyroch svedkov, ktorí sa v ten osudný deň nachádzali v blízkosti miesta nehody. Traja z nich vyjadrili názor, že auto exmoderátora išlo prirýchlo.

V týchto chvíľach pred súdom vypovedá Veronika Husárová. Do súdnej siene bola zavolaná o 11.55. Žitného vtedajšia partnerka Lucia Hablovičová sa na pojednávanie nedostavila. „Na súde som sa ospravedlnila, v médiách dôvody riešiť nebudem. Ďakujem za pochopenie“ napísala nám do esemes správy.

Veronika Husárová vypovedala najmä o Žitného zdravotnom stave. Vraj sa jej moderátor sťažoval na bolesti krížov a pri jednom z nácvikov sa mu zatmelo pred očami. Toto tvrdenie môže podporiť Rasťovu obranu, ktorú postavil na tom, že tesne pred nehodou omdlel.

Po Husárovej výpovedi bola zo súdnej siene vylúčená verejnosť. Následne sudca pojednávanie odročil na 12. apríla 2010. Vypovedať by potom mala aj Lucia Hablovičová. Jej svedectvo môže byť kľúčové - okrem samotného Žitného totiž zrejme len ona vie, kedy presne zo Sološnice vyrazil. Tento presný časový údaj by mohol pomôcť pri posudzovaní rýchlosti, s akou Rasťo smeroval do Bratislavy. Okrem Hablovičovej však na dnešnom pojednávaní chýbal aj Žitného lekár, znalec z odboru dopravy a ospravedlnil sa aj ďalší svedok.

_____________________________________

Tragické nešťastie sa stalo v júli 2008 za Rohožníkom, kedy vo vysokej rýchlosti vletel bývalý moderátor markizáckeho spravodajstva na svojom luxusnom aute do bicyklujúcej sa rodiny. Po havárii skončil Rasťo Žitný v bratislavskej nemocnici na Kramároch. Rovnako tak aj malý Tomáško Žilavý, ktorý však na rozdiel od moderátora vážnym zraneniam podľahol. Chlapcov otec Milan utrpel ťažké zranenia tiež. 

Verdikty súdu v prípade iných osobností nášho šoubiznisu

V roku 2004 usmrtil na prechode pre chodcov v Považskej Bystrici 73-ročnú ženu herec a zabávač Štefan Skrúcaný, za čo dostal podmienečný trest so zákazom šoférovania.

Podobný trest dostal aj herec Marián Labuda, ktorý v roku 2005 usmrtil dve ženy pri autonehode v Česku. V lete toho istého roku zrazil dôchodkyňu aj herec Ivan Krivosudský, ktorého potrestali dvojročnou podmienkou.

Sledujte TOPKY TV: Takto to vyzeralo na súdnom pojednávaní.



zitny


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu