Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Žitný prvýkrát na mieste, kde zabíjal: Na Tomáškov pomníček ani nepozrel!

Rasťo Žitný väčšinu času sedel v právnikovom aute. Nič nekomentoval. Zobraziť galériu (12)
Rasťo Žitný väčšinu času sedel v právnikovom aute. Nič nekomentoval.

BRATISLAVA – Posun vo vyšetrovaní?! Včera polícia predvolala exmoderátora Rasťa Žitného (32), aby sa zúčastnil rekonštrukcie nehody, pri ktorej takmer pred rokom usmrtil päťročného Tomáška Žilavého. Ako sa správal na mieste svojej nezodpovednej jazdy?!

Arogancia či vnútorné utrpenie? Rasťo Žitný včera musel prísť na miesto za obcou Rohožník, kde koncom júna 2008 zrazil Tomáška Žilavého. Škôlkar nehodu neprežil a v osudnej zákrute na Záhorí stojí pomníček s jeho menom.

Informácie o exmoderátorovom správaní na „mieste činu“ priniesla televízia Joj, ktorá sa ako jediné médium rekonštrukcie zúčastnila. Podľa jej redaktora Žitný väčšinu času strávil v aute svojho právnika. Keď aj z neho vystúpil, dôsledne stál chrbtom k osudnej zákrute, v ktorej sa nehoda odohrala. To, či sa Žitný takto správal z arogancie alebo sa bál pohľadu na pripomienku Tomáškovej smrti, sa asi nikto nedozvie. Bývalý markizácky moderátor totiž odmietol komunikovať.

Rekonštrukcia nehody trvala asi hodinu. Policajti simulovali posledné sekundy jazdy pred stretom Žitného auta s cyklistami Žilavými. "Vyšetrovací pokus sa uskutočnil za účelom, aby sa na mieste nehody verifikovali podklady, ktoré uviedli znalci a tiež, aby sa konfrontovali výpovede svedkov, ako aj obvineného," uviedol pre televíziu Joj Žitného právnik Ladislav Kuruc. Výsledok zatiaľ nie je známy.

 

Viac záberov z rekonštrukcie v GALÉRII!

 

Vyšetrovanie v kauze tragickej nehody:

Žitný: Prvýkrát vypovedal... Polícii musel vyklopiť, čo si z osudného dňa pamätá!

Žitný: S dnešným vypočúvaním súhlasil, ale nakoniec... Zostal ticho!

Žitný konečne prehovoril: Je to veľká tragédia!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu