Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Na pohreb Jade Goody prišli tisícky ľudí

Jade Goody Zobraziť galériu (4)
Jade Goody

LONDÝN – Tisíce ľudí dnes sprevádzali rakvu Britky Jade Goody, ktorú preslávila účasť v televíznej reality show a jej otvorený boj so zákernou chorobou. Dvadsaťsedemročná Goody zomrela 22. marca na rakovinu krčka maternice.

Rakvu s jej telom umiestnili v kvetinami vyzdobenej limuzíne Rolls-Royce. Auto pomaly prechádzalo Goodyovej bydliskom na juhu Londýna popri zástupe priaznivcoch a fotografoch. Procesiu zo vzduchu sledoval vrtuľník s televíznym štábom.

Smútočný obrad sa konal v kostole svätého Jána na východolondýnskom predmestí Buckhurst Hill. Pred ním boli nainštalované televízne obrazovky, aby poslednú rozlúčku s celebritou mohli sledovať aj tí, ktorí sa nedostali dnu. Rovnako aj pre nich boli pripravené kartičky s modlitbami a fotografiou mŕtvej.

Ešte pred smútočným obradom organizátor pohrebu Barry Albin-Dyer vypustil do vzduchu bielu holubicu. Goodyovej agent Max Clifford povedal, že presne tak by si to Goody priala. „Bude mať široký úsmev na perách, keď bude sledovať to, čo sa tu deje,“ uviedol.

Bývalá zubná inštrumentárka Jade Goody sa objavila pred siedmimi rokmi v televíznej reality show a fascinovala divákov svojou drzou povahou a početnými prešľapmi. Pre novinárov nebola dostatočne vzdelaná a upozorňovali na jej rasistické výroky.

Rakovinu u nej lekári objavili vlani. Tento rok vo februári však už bolo jasné, že sa kvôli pokročilému štádiu choroby pacientku nepodarí zachrániť. Goody sa neskôr rozhodla nechať médiá zdokumentovať svoj posledný boj a získať tak peniaze na výchovu svojich dvoch synov. Jej postoj nakoniec ocenili aj mnohí politici, lekári a duchovní, pretože sa vďaka tomu k ženám dostala naliehavá výzva o nevyhnutnosti prevencie tohto ochorenia.

Mnohí z tých, ktorí sa s ňou dnes prišli rozlúčiť, ju oslovovali dôverne Jade. „Bola to obyčajná žena, ktorá dala nakoniec pred všetkým prednosť svojím deťom,“ povedala novinárom prizerajúca sa matka siedmich detí Kirsty Brooks. Cesta na pohreb, na ktorý prišla s troma sestrami, jej údajne trvala sedem hodín.

Goodyovej synovia – päťročný Bobby a štvorročný Freddy – boli na matkino prianie so svojím otcom v Austrálii na prázdninách a na pohrebe sa nezúčastnili. Prítomný ale bol Jack Tweed, ktorý si Jade Goody vzal tesne pred smrťou. Prísť mohol len vďaka tomu, že súd za útok na taxikára bol odložený na 16. apríla. Tweed bol nedávno podmienečne prepustení z väzenia, kde si odpykával trest za iný útok.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu