Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vášáryová a Kňažko: Milenecký pomer oprášia po 40 rokoch!

Emília Vášáryová a Milan Kňažko Zobraziť galériu (4)
Emília Vášáryová a Milan Kňažko

BRATISLAVA - Zaľúbencov, ktorí sa k sebe vrátia po 40 rokoch, si v premiére anglickej konverzačnej komédie Rybárik kráľovský zahrajú populárni herci Emília Vášáryová a Milan Kňažko.

O týždeň ju uvedie bratislavské Divadlo L+S. Kým Vášáryová nepozná ľudí, ktorí by podobný príbeh zažili v skutočnom živote, podľa Kňažka je ich niekoľko.

"Poznám veľa takých prípadov, že tie lásky z detstva, alebo mladosti sa po dlhých rokoch znovu obnovia," povedal Kňažko. Podľa neho je často humorné, keď títo ľudia úplne zabudnú, že nemajú 17 - 18, ale majú 70 a tvária sa, že sú mladí a zaľúbení. Režisér hry Vladimír Strnisko dokonca pozná aj také prípady, keď nové páry vznikli na pomaturitných stretávkach.

Kým v hre na Slovensku málo známeho britského autora Williama Douglasa Homea nie je isté, či to hlavným postavám spolu vyjde, v živote takéto prípady podľa Kňažka fungujú. "Možno preto, že tie prvé lásky, alebo tie lásky mladosti, sú oveľa hlbšie, spontánnejšie, menej vypočítavé a tí ľudia sa lepšie spoznajú, lebo sú k sebe otvorenejší v tom veku," uvažoval herec.

Vášáryová si však celkom nevie predstaviť, že by sa do niekoho opäť zaľúbila po dlhých desaťročiach. "Asi by to bolo pre mňa veľmi ťažké po 40 rokoch. Ja nie som až taký sentimentálny typ, že by som si zachovávala nejakú veľkú spomienku na moju prvú lásku," poznamenala jedna z najkrajších i najoceňovanejších slovenských herečiek.

"Ale nikdy nehovor nikdy, človek nikdy nevie, čo kedy príde, možno sa mi to ešte prihodí," dodala s úsmevom Vášáryová, ktorá je dlhé roky vydatá za scénografa a kostýmového výtvarníka Milana Čorbu. Nedávno však v českom filme Nestyda "zviedla" aj oveľa mladšieho Jiřího Macháčka v hlavnej úlohe.

Na scéne bude opäť partnerkou Kňažka, s ktorým si vraj pár zahrali viackrát. Bývalý minister kultúry i televízny riaditeľ Kňažko stvárni spisovateľa, úspešného autora, ktorý žije sám len so svojím komorníkom. "A jedného dňa sa začne veľmi tešiť, že manžel Evelyn zomrel na golfe," priblížil začiatok konverzačnej komédie Kňažko.

Na hre, ktorú skúšajú, sa mu najviac páči, že je o živote, ale nechýba jej humorný pohľad aj na vážne veci. Vášáryová zase na konverzačnej komédii ocenila briskné vety a pointy. Podľa nej má úspech aj v Česku a v Mníchove sa stala hrou roka.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu