Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Smutný Lasica: Pochoval mamu a jeho žena hrala v divadle

Milan Lasica včera pochoval svoju mamu. Zobraziť galériu (4)
Milan Lasica včera pochoval svoju mamu. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Osud sa niekedy dokáže kruto zahrať. Práve v deň, keď Milan Lasica (67) pochoval milovanú mamu Editu Weselú († 92), chystala jeho manželka a poslankyňa Magda Vášáryová (59) po osemnástich rokoch návrat na divadelné dosky. To však v týchto dňoch v rodine komika nebola posledná smutná náhoda.

Jeden z najsmutnejších dní v živote musel obľúbený komik Lasica zvládnuť prevažne sám. Na pohreb matky do bratislavského krematória prišiel bez manželky, približne o pol štvrtej. Až krátko pred štvrtou hodinou sa v smútočnom zástupe objavila aj jeho žena Magda Vášáryová. Tá mala na tento deň už niekoľko týždňov naplánovaný aj návrat na divadelné dosky. Nanešťastie vyšiel práve na deň pohrebu, na štvrtok. Lasica tak po smútočnom obrade ostal opäť sám... Ihneď po pohrebe sa jeho manželka musela ponáhľať na sľúbené predstavenie do Senice, kde mala po devätnástej hodine vystúpiť v divadelnej hre ochotníkov. „Áno, bolo nám prisľúbené, že pani Vášáryová predstavenie stihne a vystúpi,“ povedal niekoľko hodín pred včerajším predstavením zdroj zo Záhoráckeho divadla.

Vášáryová sa pre divadelný comeback rozhodla vlani v apríli, keď uvidela hrať záhoráckych ochotníkov. Vtedy opäť zatúžila po doskách, ktoré znamenajú svet. „Vyjadrila sa, že keď jej dáme štyri vety, tak si s nami aj zahrá,“ povedal režisér Záhoráckeho divadla Ivan Fodor. Divadelníci ju vzali za slovo a upravili pre ňu postavu mastičkárky v Shakespearovej hre Romeo a Júlia. To však Vášáryová ešte netušila, že v deň svojho veľkého divadelného návratu bude mať omnoho smutnejšie povinnosti - odprevadiť na poslednej ceste matku svojho manžela.

Osud sa smutne zahral aj so samotným Lasicom. Takmer presne na deň pred piatimi rokmi prišiel umelec pre rakovinu aj o hereckého kolegu a kamaráta Júliusa Satinského († 61). Ten bol jeho zosnulej matke ako druhý syn. „Od jeho šestnástich rokov som sa o neho starala, vtedy mu zomrela mama. Milan ho došikoval k nám a odvtedy bol náš,“ spomínala Lasicova mama na synovho hereckého kolegu. Pani Editka skonala vlani 27. decembra. Už dlhšiu dobu ju trápilo srdiečko aj boľavé nohy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu