Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Milan Lasica: Zomrela mu mamička

Jedna z posledných uverejnených fotografií Edity Weselej vznikla na jeseň v roku 2006 pri premiére predstavenia Lipa spieva Lasicu.
Jedna z posledných uverejnených fotografií Edity Weselej vznikla na jeseň v roku 2006 pri premiére predstavenia Lipa spieva Lasicu.

BRATISLAVA - Neskutočný žiaľ a smútok. Obľúbený slovenský herec Milan Lasica (67) utŕžil bolestivú ranu osudu. Koncom roka tento svet opustila osoba jemu najbližšia a najmilšia - jeho mamička Edita Weselá († 92).

Pani Editku v poslednom čase trápilo srdce, až napokon štyri dni pred záverom roka boj o život prehrala.

Rodina Lasicovcov sa so stratou milovanej osoby vyrovnáva v tichosti. „Áno, je to pravda, ale nepodávame žiadne informácie, pochopte nás, musíme rešpektovať ostatnú rodinu,“ potvrdila smutnú správu hercova manželka Magda Vášáryová (59). Dodala, že hoci sa jej svokra dožila krásneho veku 92 rokov, príbuzným bude veľmi chýbať. Pani Editku Weselú si verejnosť pamätá ako elegantnú a šarmantnú dámu, ktorá sršala energiou a svojho slávneho syna Milana Lasicu sprevádzala na nejednom predstavení a kultúrnom podujatí. Nevynechala ani premiéru predstavenia Lipa spieva Lasicu v roku 2006, keď vo svojich 91 rokoch rozžiarila svojou prítomnosťou celú spoločnosť.

Keď si však vlani 10. decembra pripomínalo Štúdio L+S 25. výročie založenia, pani Editka sa na oslave už nemohla zúčastniť. Stará pani bola už v tom čase hospitalizovaná v nemocnici. „Ospravedlnila sa, pretože ju vraj pobolievalo srdiečko a tiež ju trápila bolesť nôh,“ prezradil zdroj Nového Času. Len štyri dni po Vianociach napokon pani Editka opustila tento svet. Milan Lasica mal so svojou mamičkou krásny vzťah a na rodinu Lasicovcov neplatili ani typické poznámky o vzťahu svokry a nevesty. Pani Weselá, ktorú často omylom nazývali aj Lasicová (s hercovým otcom sa rozviedla po trinástich rokoch, pozn. red.), mala svoju nevestu Magdu Vášáryovú rada: „Mne sa Magda ako herečka vždy páčila a bola som rada, keď ju Milan došikoval domov,“ priznala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu