Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ladislav Chudík: Prvýkrát v Tatrách!

Na majstrovi Chudíkovi vidieť, že sa cíti dobre. Zobraziť galériu (23)
Na majstrovi Chudíkovi vidieť, že sa cíti dobre. (Zdroj: Nový Čas)

BELIANSKE TATRY - Ružové líca, nesilený úsmev a - konečne opäť - ten známy mäkký pohľad. Skvelý herec Ladislav Chudík (83) je po dvanástich operáciách opäť vo forme.

Zotavuje sa v Sanatóriu Tatranská Kotlina v Belianskych Tatrách, kde sa podrobuje trojtýždňovej liečebnej procedúre. A zdá sa, že tá na nášho obľúbeného herca naozaj zaberá!

Ladislava Chudíka už v mladšom veku prenasledovali vážne zdravotné problémy - so žalúdkom i s cievami, dokonca si poležal aj v sadrovom lôžku a trpel neurózami. Pred dvomi rokmi vydesil svojich blízkych i verejnosť náhlou hospitalizáciou, keď ho poriadne potrápili zápal v brušnej dutine a zlá priechodnosť čriev. Nasledovala operácia a zdĺhavý pobyt v nemocnici.

Všetko však nasvedčuje tomu, že umelec je z najhoršieho vonku. Horský vzduch, ticho a liečebné procedúry mu robia dobre. „Keď som sem prišiel, povedali mi, že vyzerám ako mátoha,“ spomína Ladislav Chudík na udalosti spred týždňa, keď zavítal do tatranskej liečebne. Nezabudnuteľný predstaviteľ doktora Sovu, kapitána Dabača či generála Svobodu už za ten čas stihol zabudnúť na ruch veľkomesta, únavu i svoje bolesti. „Som tu prvýkrát, ale so všetkým som veľmi spokojný,“ pochvaľuje si ozdravný pobyt.

Prítomnosť obľúbeného umelca neušla pozornosti ostatných pacientov. Často sa pri ňom pristavia, porozprávajú, alebo sa s ním fotografujú. Herec však svoju popularitu nezneužíva: „Práve čakám na lekárku, ktorá mi urobí krčné vyšetrenie. Som prvý v poradí, ohlásil som sa dopredu, teda žiadna protekcia, trpezlivo čakám s ostatnými.“

Jediné, čo prominentného pacienta trápi, sú ťažkosti pri chôdzi. „Aj napriek tomu sa rád prechádzam v lesoch okolo sanatória. A mojím veľkým snom je ísť sa pozrieť do Belianskej jaskyne, aj keď je to dosť vysoko,“ prezrádza svoj plán na ďalší týždeň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu