Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Majster Chudík sa teší do novostavby

Predstavenie Tančiareň stojí pri hereckom znovuzrodení majstra Chudíka a pri zrode novej budovy SND. Zobraziť galériu (7)
Predstavenie Tančiareň stojí pri hereckom znovuzrodení majstra Chudíka a pri zrode novej budovy SND.

BRATISLAVA - Otvorenie novostavby Slovenského národného divadla už očakáva nielen celý národ, ale aj herci, ktorí sa do novej budovy veľmi tešia.

V sobotu 14. marca sa ich túžby naplnia a umelci, hostia galavečera a diváci prekročia prah tohto kultúrneho stánku. Medzi prvými, ktorí svojím vystúpením pokrstia „novorodeniatko“, bude aj herec Ladislav Chudík (82).

Majster Chudík vystúpi v sále Činohry SND už deň po slávnostnom otvorení divadla, teda 15. apríla, v úspešnom predstavení Tančiareň. Práve táto muzikálová hra bude stáť pri zrode nových priestorov divadla, pretože v pripravovanom repertoári obsadila prvé miesto. V titule, s ktorým sa obľúbený herec len nedávno lúčil s priestormi Divadla P. O. Hviezdoslava, nezabudol na záver podotknúť aj toto: „Prosím vás, nezabudnite, že budem hrať aj v novom divadle.“

Tančiareň má však symbolický význam aj pre samotného Ladislava Chudíka. Práve v tejto hre totiž majster vystúpil prvýkrát po dvojročnej chorobe, pre ktorú bol pripútaný k lôžku. Prvá skúška Tančiarne je v nových priestoroch SND práve dnes - v piatok 13. apríla. Režisér predstavenia Martin Huba však priznal, že z obávaného dátumu strach nemá.

„Piatka trinásteho sa nebojím, i keď my herci sme dosť poverčiví ľudia. Veď už toľkokrát to v piatok trinásteho dopadlo dobre! Koniec koncov, aj premiéra Tančiarne bola v piatok trinásteho,“ povedal s úsmevom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu