Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pamätáte si Martinku Bobáňovú z Talentu? Toto vyrástlo zo 6-ročného dievčatka!

Martinka Bobáňová Zobraziť galériu (11)
Martinka Bobáňová (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA/TERCHOVÁ - Písal sa rok 2008, keď sa Martinka Bobáňová (15) dostala do povedomia verejnosti. Prihlásila sa do šou Slovensko má talent... A mala len 6 rokov, keď Slovensko úplne odrovnala svojím spevom a hrou na harmonike. Odvtedy uplynulo už dlhých 9 rokov a dnes je z malého dievčatka už veľká slečna. Pozrite, ako vyrástla!

Martinka Bobáňová sa verejnosti pripomenula po deviatich rokoch v projekte verejnoprávnej RTVS Zem spieva. A podobne ako v Talente, aj tu bodovala. Spolu so svojou skupinou Ľudová hudba Martinky Bobáňovej sa totiž prebojovala až do desiatky najlepších folkloristov. 

„Keď sme sa dopočuli o televíznej súťaži Zem spieva, zvažovali sme, či sa prihlásime. Nakoniec sme tak urobili a viem, že to nebudeme banovať. Zem spieva bola nádherná šou, kde sme ukázali krásu Slovenska, slovenskej kultúry a folklóru. Spoznali sme neskutočne veľa skvelých ľudí, folkloristov. Bol to skvelý zážitok pre nás všetkých,“ prezradila pre Topky.sk Martinka. „Vo veľkom finále každý finalista každému prial, nik netaktizoval, všetci boli prajní a podporovali sme sa navzájom,“ pochvaľovala si Bobáňová. 

A hoci jej aj tentokrát ušlo víťazstvo doslova len o vlások, nesmúti. „To, že sme sa neumiestnili na najvyššej priečke, nám vôbec nevadilo, pretože sme sa dostali do Top 10, a to bol naozaj veľký úspech. Našim zámerom nebolo vyhrať, ale ukázať, čo vieme a reprezentovať našu oblasť a nádherný folklór, ktorý tu je. Ako Peťo Vajda vo finále povedal: ‚Dnes večer vyhral folklór,‘ a s touto myšlienkou sa stotožnili všetci finalisti,“ dodala folkloristka, ktorá ďakuje všetkým, ktorí ju podporovali a držali jej palce. 

No zaujímalo nás aj to, ako sa hudobníčke zmenil život po prvej televíznej šou. „Po relácii Slovensko má talent sme ja, môj ocino a môj tanečník Adamko mali veľa vystúpení, či už festivalov, osláv alebo klasických vystúpení pre ľudí, ktorým sme robili radosť. S odstupom času sa počet akcií znížil, no stále ich bolo dostatok,“ netajila Martinka. 

„Čo o mne nebolo známe, keď som bola v šou, bolo to, že som už v tom čase začala hrať na husličky. A tak sme pred šiestimi rokmi založili našu Ľudovú hudbu Martinky Bobáňovej. Zúčastnili sme sa veľa rôznych prehliadok, súťaží, vystúpení, kde ľudia ocenili našu hru a výkon,“ povedala nám Martinka a prezradila, že počas Talentu začala chodiť so svojím tanečníkom Adamkom. „Bola to moja prvá detská (neplatonická) láska, ktorá nám vydržala týždeň,“ dodala so smiechom Martinka. Prajeme veľa úspechov!

Martinka Bobáňová sa po deviatich rokoch opäť objavila na televíznych obrazovkách. Hviezdila v šou Zem spieva.
Zobraziť galériu (11)
Martinka Bobáňová sa po deviatich rokoch opäť objavila na televíznych obrazovkách. Hviezdila v šou Zem spieva.  (Zdroj: RTVS)

Video: Vystúpenie Ľudovej hudby Martinky Bobáňovej z 2. semifinálového kola šou Zem spieva

Bobanova semifinale Zem spieva

Video: Pripomeňte si finálové vystúpenie 6-ročnej Martinky Bobáňovej z projektu Slovensko má talent

Bobanova Talent

Viac o téme: Martinka BobáňováSlovensko má talent
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu