Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Müller: Ukončil kariéru kvôli liečeniu?

Richard Müller Zobraziť galériu (24)
Richard Müller

BRATISLAVA/VEĽKÉ ZÁLUŽIE - Pred piatimi rokmi sa spevák Richard Müller (45) v markizáckych Televíznych novinách priznal k užívaniu kokaínu a heroínu a v tej istej relácii v nedeľu oznámil, že končí spevácku kariéru!

„Je umenie odísť. Bolo to pekné, krásne, ale bolo toho dosť,“ šokoval svojím vyhlásením vo večernej spravodajskej relácii umelec. Súvisí jeho nečakané rozhodnutie s možnou hospitalizáciou v psychiatrickej nemocnici vo Veľkom Záluží (okr. Nitra)? Práve tam by mal Müller dnes nastúpiť na odvykaciu liečbu. „Je umenie odísť, prípadne odísť na vrchole. Bolo to pekné, krásne, ale bolo toho dosť,“ prekvapivo vyhlásil Müller vo včerajších markizáckych správach.

Túto informáciu chcel svojim fanúšikom zvestovať už v sobotu večer pri preberaní zlatého Slávika. Bolo by to síce dôstojné zavŕšenie jeho kariéry, víťazstva sa však nedočkal. Rovnako ako Slováci, ktorí na jeho avizovanú šokujúcu správu čakali márne. Tá prišla až v nedeľu večer. Müller sa teraz chce venovať nekomerčnej hudbe a rád by splnil aj sen svojho otca herca Vlada Müllera († 60) - prevádzkovať vlastnú reštauráciu.

„Ešte zopár koncertov odohrám, ale už žiadna nová pesnička nebude,“ zdôraznil spevák. Rozhodnutie speváka opustiť scénu na vrchole kariéry môže súvisieť s jeho plánovanou liečbou v psychiatrickej nemocnici vo Veľkom Záluží. Na odvykaciu terapiu musí mať pokoj a zrejme aj preto zo svetiel reflektorov vycúval. Čo ho čaká na liečení? Tí, ktorí už odvykacou kúrou prešli, vedia, že je to peklo!

Väčšina závislých od drog sa podrobuje dvojtýždňovej procedúre v nemocnici. A to nie je nič príjemné. Pacienti sa musia kedykoľvek podrobiť testom na prítomnosť omamných látok v tele, sú povinní zúčastňovať sa na skupinových terapiách a nesmú sa ostrihať dohola! Ak by zdravotníci zistili, že pacient užil drogu a nemá o liečbu záujem, okamžite ho prepustia!

„V stredu večer priviezli Müllera rovno za primárom a aj ho prijali na liečbu,“ povedal Novému Času muž, ktorý bol v tom čase v zdravotníckom zariadení a speváka tam videl. Paradoxne Richard Müller informácie o svojom boji s drogami popiera: „Neliečim sa. Je to totálna hlúposť! Nikdy som tam nebol a ani nebudem. Ja si môžem odvykať akurát tak od jedla,“ napísal sms po tom, ako odmietol na túto tému osobne či telefonicky komunikovať s redaktorom Nového Času. O Müllerovej návšteve vo Veľkom Záluží sa medzi personálom zariadenia hovorí už pár dní. „Mal by dostať samostatnú izbu a starať sa oňho bude osobne primár oddelenia,“ odhalil náš zdroj. „Videli sme ho tu, ale všetko je utajené, aby sa to nikto nedozvedel,“ povedala staršia pani pracujúca pri vstupnej bráne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu