Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Abstinujúci Müller: Ochránim syna pred drogami?

Spevák sa o syna bojí, no je pripravený aj na najhoršie. Zobraziť galériu (2)
Spevák sa o syna bojí, no je pripravený aj na najhoršie.

BRATISLAVA - Speváka Richarda Müllera (45) čaká v najbližších rokoch jedna z najťažších úloh života. Nedopustiť, aby sa jeho pätnásťročný syn Filip vybral v jeho šľapajach. Aspoň nie v tých, ktoré speváka priviedli k drogám. Dokáže byť Filip silnejší ako jeho otec?

„Mám len jedinú povinnosť, vždy stáť pri ňom. Počítam aj s tým, že drogy niekedy skúsi. Veď keď som to mal ja, možno to prežije aj on,“ priznal strach o syna spevák Richard Müller. Filip má totiž predispozície k závislosti v rodine. Jeho starý otec herec Vlado Müller († 60) nadmieru holdoval vínu a jeho otec spevák Richard Müller (45) má zase skúsenosti s tvrdými drogami.

Najmladší z Müllerovcov, ktorý práve prežíva búrlivú pubertu po rozvode svojich rodičov, zostal bývať s otcom. S otcom, ktorý sa svojou závislosťou nikdy netajil, a ktorý o svojich problémoch s omamnými látkami otvorene hovorí. Na Filipa to síce môže mať aj odstrašujúci vplyv, odborníci sa však zhodujú, že človek, ktorého otec i starý otec mali problémy so závislosťou, drogám podľahne ľahšie než ktokoľvek iný!

„Je tu značná pravdepodobnosť. No nie každý takéto sklony automaticky zdedí. Rozhodujú aj vplyvy prostredia, kamaráti či rodina,“ povedal Ľubomír Okruhlica z Centra pre liečbu drogových závislostí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu