Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Za 83 hodín vysmažil tonu a pol hranoliek

Chris Verschueren pózuje pri smažení hranolčekov
Chris Verschueren pózuje pri smažení hranolčekov

BRUSEL - Majiteľ belgickej smažiarne zemiačikov v pondelok večer prekonal svetový rekord v čase vyprážania tejto pochúťky: pracoval 83 hodín, bez toho, aby sa vyspal. Predchádzajúci rekord bol o 11 hodín kratší. Informovala o tom dnes agentúra AFP.

Chris Verschueren (53) začal smažiť hranolky v piatok ráno vo flámskom meste Kastel asi 30 kilometrov severozápadne od Bruselu. Celkovo pripravil 1500 kilogramov pochúťky zo zemiakov.

Kornút hranolčekov sa predával za 1 euro. Výťažok pôjde z polovice detskej nemocnici - Verschuerenov päťročný syn je totiž od narodenia ochrnutý na polovicu tela - a druhá polovica poslúži na krytie nákladov.

Chris Verschueren sa tiež pokúšal prekonať rekord v predaji kornútov, ale to sa mu nepodarilo. Rekordman zostal na nohách 83 hodín. Každú hodinu mal nárok na päťminútovú prestávku, tie si ale šetril.

"Po 20 hodinách som si dal stominútovú pauzu, trochu som si zacvičil, dal som si sprchu a relaxoval," povedal Verschueren agentúre Belga. Potom si vždy urobil prestávku po ďalších desiatich až 20 hodinách.

Šampión nevyzeral po svojom výkone príliš unavene. "Mám popálené prsty, bolia ma nohy a dostal som zápal šliach. Ale to nič nie je, teraz budem odpočívať," vyhlásil.

Doterajší rekord drží Brit, ktorý v roku 1987 smažil hranolčeky 72 hodín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu