Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rekordne veľký kapor má aj svoju pamätnú dosku

Obrovský kapor Two Tone
Obrovský kapor Two Tone

LONDÝN - V britskom grófstve Kent sa dnes konalo posledné rozlúčenie s dvaatřicetikilovým kapor, ktorý bol považovaný za najväčšiu britskú sladkovodné rybu av kentském jazere Conningbrook žil odhadom 40 až 45 rokov. Informujú o tom internetové stránky BBC.

Obrad na uctenie pamiatky kapra sa odohral na brehu jeho domovského jazera, kde bola na jeho počesť odhalená pamätná doska. Kapor, ktorého prezývali Two Tone (dvojfarebný), bude vypreparovaný a skončí v Múzeu prírodnej histórie.

Lee Jackson, ktorému sa ako jednému z mála podarilo rekordného kapra vytiahnuť z vody, uviedol, že rybárom bude Two Tone veľmi chýbať. "Niektorí chlapci sa ho mnoho rokov snažili uloviť a nikdy sa im to nepodarilo," poznamenal muž, na ktorého udici skončil rekordný kapor až po ôsmich rokoch snaženia. Jeho neúspešní kolegovia vraj teraz budú na brehu jazera "blúdiť ako stratené ovce".

Two Tone bol nájdený, ako pláva bruchom nahor na hladine jazera. Predpokladá sa, že uhynul starobou.

Zázračnú rybu sa rybárom darilo uloviť maximálne raz alebo dvakrát ročne a nie viac ako päťdesiatkrát v celom kaprovom živote. Vďaka tomu sa z neho stal jeden z najvyhľadávanejších rybárskych úlovkov, o ktorý sa usilovali rybári z celej Británie. Snahou o jeho chytenie trávili toľko hodín, až to ohrozovalo ich manželské zväzky - preto sa kaprovi hovorilo aj "rozvracač manželstva".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu