Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Obézny vták takmer zomrel, teraz drží diétu

Obézny rybárikovec musí podstúpiť diétu
Obézny rybárikovec musí podstúpiť diétu

SYDNEY - Samička rybárikovca obrovského podstupuje v Austrálii odtučňovaciu kúru po tom, čo ju jej obezita skoro stála život. Vtáka totiž vykŕmili návštevníci parku v Sydney párkami a ďalšími dobrotami natoľko, že nebol schopný vzlietnuť, ani keď ho napadli psi. Jeden z obyvateľov mesta nakoniec rybárikovca odniesol do miestnej zoo.

V rámci odtučňovacej kúry v sydneyskej zoologickej záhrade Taronga dostala samička vážiacia 565 gramov osobného trénera. Ten s ňou až trikrát denne cvičí.

"Rybárikovec je už tiež niekoľko týždňov v rehabilitačnej voliére na špeciálnej diéte, ktorú pre neho navrhol náš ošetrovateľ vtákov," uviedla veterinárka zoo Gemma Watkinsonová. Samička podľa nej svoju bitku s obezitou vyhráva, ale pred návratom do voľnej prírody musí ešte trochu zhodiť.

Watkinsonová upozornila, že rybárikovci obrovskí sú schopní vo voľnej prírode skonzumovať aj celé menšie zviera, ako je myš alebo jašterica. Párky od mäsiara, ktoré mu hádzali ľudia v parku počas ich grilovacích párty, sú ale príliš, povedala.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu