Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Severná Kórea vypálila najmenej jednu balistickú raketu k Japonskému moru

(Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File)

SOUL - Severná Kórea v piatok vypálila najmenej jednu bližšie nešpecifikovanú balistickú raketu smerom k Japonskému moru, oznámila juhokórejská armáda. Informuje agentúra Jonhap a Reuters.

Juhokórejská armáda bezprostredne neposkytla podrobnosti o strele ani o jej trajektórii. Severná Kórea v posledných mesiacoch odpálila celý rad balistických a riadených striel, ako aj taktických rakiet, pričom ich označila za súčasť programu na modernizáciu svojich obranných kapacít.

archívne video

Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov (Zdroj: profimedia.sk)

Sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una v piatok uviedla, že rakety KĽDR majú slúžiť výlučne ako odstrašujúci prostriedok proti juhokórejskej vojenskej agresii. Poprela, že Pchjongjang tieto zbrane vyváža.

KĽDR v druhej polovici apríla uskutočnila cvičenia simulujúce jadrový protiútok, pričom odpálila niekoľko balistických rakiet krátkeho doletu. Cvičenia sa vtedy uskutočnili v reakcii na nedávne spoločné vojenské cvičenia Soulu a Washingtonu. Kim ocenil vysoký dosah a presnosť striel. Tie leteli z oblasti Pchjongjangu približne 300 kilometrov, než dopadli do vôd východne od Kórejského polostrova, informovala juhokórejská armáda.

Viac o téme: RaketaBalistická raketaSeverná KóreaJaponské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu