Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Podľa Hawkinga je kontakt s mimozemšťanmi riskantný

Stephen Hawking
Stephen Hawking (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský matematik a vesmírny bádateľ Stephen Hawking verí, že vo vesmíre existuje život. Mimozemšťania vraj ale budú s najväčšou pravdepodobnosťou veľmi nebezpeční a snažiť sa s nimi nadviazať kontakt môže byť pre ľudstvo veľmi riskantné.

Slávny vedec to tvrdí v novom dokumentárnom seriáli televíznej stanice The Discovery Channel. Podľa Hawkinga by príchod mimozemšťanov mohol byť pre ľudstvo rovnako osudným ako bol pre pôvodných obyvateľov amerického kontinentu príchod Krištofa Kolumba a európskych osadníkov. Slávny astrofyzik si votrelcov predstavuje ako vesmírnych "nomádov", ktorí vyčerpali všetky nerastné suroviny na svojej domovskej planéte a cestujú vo vesmíre v snahe "ovládnuť a kolonizovať akejkoľvek planéty v ich dosahu".

"Môjmu matematickému mozgu sa už na základe dostupných číselných údajov zdajú úvahy o mimozemskom živote úplne logické. Skutočnou otázkou ale zostáva, ako budú v skutočnosti votrelci vyzerať," uviedol Hawking, ktorý reláciu pomáhal spoluvytvárať tri roky. Mimozemský život vraj bude mať najčastejšie podobu mikróbov a menších organizmov, na niektorých vizualizáciách nového programu sa ale podľa internetových stránok denníka Daily Mail objavujú rôzne fosforeskujúce stvorenia alebo žlto sfarbení lietajúci predátori, ktorí sa živia dvojnohým bylinožravcami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu