Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Google Earth spustil prehliadky oceánov a vojnou zničených miest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nové aplikácie Google Earth umožňujú užívateľom potopiť sa do svetových oceánov alebo si pozrieť európske mestá zničené druhou svetovou vojnou. Novinka pribudla na interaktívny online atlas vo štvrtok.

"Historické zobrazenia ponúknu ľuďom unikátnu perspektívu na udalosti z minulosti využitím najnovších mapovacích technológií," uviedla na svojom blogu Laura Scott z Google Europe. "Dúfame, že obrázky z druhej svetovej vojny nám všetkým pomôžu pochopiť spoločnú históriu novým spôsobom a zistíme viac o následkoch vojny na rozvoj našich miest," dodala. Aplikácia obsahuje okrem iného fotografie z roku 1943 z 35 európskych miest. Užívatelia ich môžu navyše porovnať s tými zo súčasnosti.

Pri druhej novinke sa môže užívateľ vybrať prostredníctvom internetu na prehliadku oceánov a morí. Ako uviedla produktová manažérka Googleu Jenifer Austin Foulkes, kedykoľvek je možné cestu zastaviť a sledovať video okolitých oblastí, morské živočíchy, medzi ktorými je napríklad aj vráskavec dlhoplutvý. Pri tomto projekte pomáhali fotografi, kameramani, prírodovedci, vládne agentúry a neziskové organizácie z celého sveta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu