Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Bratislavský AUTOSALÓN otvorený!

Spolu s ním sa začali aj súbežné veľtržné podujatia AUTOSERVIS – 15.ročník špecializovanej výstavy autopríslušenstva a servisnej techniky, C.S.I.L – 5. ročník veľtrhu výrobcov a subdodávateľov automobilového priemyslu a CAR PLAST – 4. ročník veľtrhu plastov, gumy a kompozitov pre automobilový priemysel.

Prvý deň privítalo novinársku verejnosť 219 vystavovateľov na ploche 40 000 m². Aj tohtoročný salón automobilov je bohatý na slovenské premiéry. Je možné vzhliadnuť 55 noviniek, ktoré boli mesiac dozadu prezentované v Ženeve. Okrem krásnych áut a žien výstava zaujme aj sprievodným programom, ktorý zahŕňa crash testy, kuriérske testy úžitkových vozidiel a oficiálne otvorenie tuningovej sezóny.

Na slávnostnom otvorení sa opäť hovorilo o vplyve hospodárskej krízy na automobilový priemysel a jeho subdodávateľské reťazce. Alexander Rozin, generálny riaditeľ Incheba, a.s. skonštatoval, že na pôde Autosalónu sa žiadne „tragédie nekonajú“. V porovnaní s minuloročným Autosalónom, ktorý bol dosiaľ najväčší, klesol v tomto roku počet vystavovateľov len o 10%. Autosalón stále ponúka návštevníkom vysoký štandard výstavných expozícií a zaujímavostí, čo len dokazuje, že Bratislava je ideálnym miestom pre usporiadanie podujatia takéhoto formátu.

Predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory, a zároveň predseda cenovej rady Peter Mihók sa zamyslel nad historickým vývojom významu automobilu v spoločnosti. Kedysi automobil symbolizoval bohatstvo, v nedávnej minulosti sa stal súčasťou bežného života a dnes je jednou z „obetí krízy“. Pán Mihók však vyjadril nádej, že tak ako sú dnes autá rýchle, rýchlo sa aj z krízy dostanú. Práve nedávny rozmach automobilového priemyslu dopomohol Slovensku k získaniu ďalších zahraničných investorov, vďaka ktorým sa naša ekonomika dostala na vysokú úroveň. Súčasná kríza by podľa neho mohla mať na automobilový priemysel čistiace efekty, tzn. lepšia cena, lepší budúci produkt, spokojný zákazník.

Milan Cagala, prezident Zväzu strojárskeho priemyslu na Slovensku skonštatoval, že Autosalón tým, že „pritiahne strojárstvo“ na svoju pôdu, dokáže ho spropagovať. Je miestom pre vytvorenie množstva úspešných kontaktov a pekným zážitkom pre vystavovateľov a aj návštevníkov.

Dušan Švantner prezentoval svoj názor na veľtrh Autosalón z pohľadu štátneho tajomníka Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR. Podľa štatistík až 67% obyvateľstva sa prepravuje osobnou prepravou, 15% obyvateľstva využíva mestskú hromadnú dopravu a 15% miestnu hromadnú prepravu. Z týchto pomerov jasne vyplýva obrovský význam rozvoja dopravy a automobilového priemyslu.

Kvôli súčasnej kríze museli byť zavedené viaceré úsporné riešenia. Zavedenie šrotovného bolo však správnym krokom a pán Švantner vyjadril presvedčenie, že mnohí, ktorí zošrotovali svoje autá, prídu práve na Autosalón s cieľom výberu a kúpy nového.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu