Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Čo okrem premiér prinesie bratislavský Autosalón

Medzinárodný salón automobilov AUTOSALON sa uskutoční v dňoch 21. – 26.4.2009 už 19-ty krát v areáli Incheba Expo Bratislava. Napriek prebiehajúcej hospodárskej recesii sa očakáva vysoká návštevnosť širokej verejnosti. Bude aj tretia vlna šrotovného? Minister to nevylúčil, vystavovatelia preto stále ponúkajú atraktívne výstavné zľavy.

Bratislavský autosalón je pre návštevníkov atraktívny vďaka bohatej ponuke výstavných premiér, zatiaľ je ohlásených 55. Aj tento rok je to príležitosť predstaviť verejnosti čo najviac ženevských premiér.

 

Automobilový priemysel, čo bude ďalej?

Európska únia je najväčším svetovým producentom automobilov. Ročne ich vyrobí 18 miliónov, čo je asi tretina svetovej produkcie. Sektor priamo zamestnáva dva milióny ľudí, no nepriamo vytvára asi 12 miliónov pracovných miest. Automobilový priemysel je prepojený s mnohými odvetviami, aj mimo strojárenstva – elektronika, oceliarne, chemický priemysel, gumárne, ale napríklad aj textilné fabriky. Na výrobe jedného auta sa typicky podieľa asi 50 dodávateľov komponentov, často z rôznych krajín. Problémy automobilky v jednej krajine tak môžu mať dopady na mnoho firiem v iných štátoch. Aj o riešení problémov v automobilovom priemysle musí byť autosalón.

Druhá vlna šrotovného je za nami, množstvo ľudí využilo tento ekonomický stimul, jedno z krízových opatrení, ktoré je známe aj z ostatných krajín. Podľa ministra, druhé kolo nemusí byť posledné. V dôsledku šrotovného sa môžeme tešiť na vynovený vozový park, predovšetkým v segmente malých, ale aj stredných automobilov. Predajcovia však s lukratívnymi akciami neskončili a je možné očakávať, že práve na autosalóne budú prezentovať zaujímavé výstavné akcie vo všetkých segmentoch. Neveríte, že je výhodný čas na kúpu akéhokoľvek auta? Autosalón Vás o kladnej odpovedi môže presvedčiť. Autosalón je však predovšetkým o show, o pútavej prezentácii pre návštevníka. Vystavovatelia sa predbiehajú v originalite a spôsobe prezentácie svojich výstavných modelov a na návštevníka tak čaká jedinečné automobilové divadlo. Autosalón aj tento rok ponúka atraktívne crash testy, ktorých spoluorganizátorom je Ústav súdneho inžinierstva pri Žilinskej univerzite. Pripravená je tiež špeciálna sekcia karavanov a obytných automobilov a tento rok nemôže chýbať ani terénny polygón, či sekcia veteránov.

V hale A1 nebude chýbať tuningové centrum, ktoré práve na autosalóne pripravuje otvorenie tuningovej sezóny. Medzinárodný salón automobilov bol viackrát označený odbornou verejnosťou a médiami za automobilovú udalosť sezóny na Slovensku.

 

AUTOSALON, to nie sú len autá

Salón automobilov prebieha spolu s 15. špecializovanou výstavou autopríslušenstva a servisnej techniky AUTOSERVIS. V dňoch 21. - 23.4.2009 sa v Incheba Expo Bratislava uskutoční aj 5. medzinárodný veľtrh výrobcov a subdodávateľov pre automobilový priemysel a logistiku C.S.I.L. a 4. medzinárodný veľtrh plastov, gumy a kompozitov pre automobilový priemysel CARPLAST. Aké sú prognózy vývoja v oblasti subdodávateľov pre automobilový priemysel a logistiku pre rok 2009 a nasledujúce roky?

Výsledky prípravy 5. ročníka veľtrhu C.S.I.L./CARplast nie sú odrazom recesie v automobilovom priemysle. Zaujímavým podujatím v rámci veľtrhu je konferencia s názvom Optimalizácia procesov dodávateľov automobilového priemyslu v období hospodárskej krízy.

Táto konferencia otvorí diskusiu na aktuálne otázky a súvislosti v dôsledku svetovej hospodárskej krízy.

Ako využiť obdobie recesie pre optimalizáciu podnikových procesov a to nielen z pohľadu eliminácie dopadov hospodárskej krízy, ale aj pohľadu zvýšenia konkurencieschopnosti firmy pre obdobie rastu. Aj toto je téma, ktorá je vysoko aktuálna a odznie na uvedenej konferencii. Konferencia je určená pre vedúcich pracovníkov, riaditeľov a manažérov v segmente subdodávateľov automobilového priemyslu, ako aj pre procesných špecialistov a odborníkov na produkty a služby typické pre automobilový priemysel.

Veľtrh C.S.I.L./CARPLAST aj napriek kríze privíta nových vystavovateľov a viaceré profesijné združenia, čo potvrdzuje dôležitosť veľtrhu ako marketingového nástroja predovšetkým v časoch recesie. Je to ideálne miesto pre nové kontrakty a hľadanie nových obchodných možností.

Viac informácií na www.incheba.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu