Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rozmazaný dom na Google mapách upútal pozornosť ľudí: Hrôzostrašný dôvod, toto sa tam odohralo!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: X/pookiene)

OHIO – Google mapy sú už dlho skvelým nástrojom na objavovanie sveta z pohodlia domova, no občas sa stane, že si ľudia všimli bizarné či strašidelné detaily. Inak tomu nie je ani v prípade domu, ktorý je na mapách rozmazaný. Ako sa ukázalo, je za tým mrazivý dôvod.

Zatiaľ čo Google bežne rozmazáva tváre ľudí, ktorí sú zachytení v službe Street View, domy a verejné budovy sú obvykle plne viditeľné. Zdanlivo obyčajná predmestská ulica v Ohiu je však v tomto prípade výnimkou. Ľudia si pri pohľade na 2208 Seymour Avenue v Clevelande všimli, že zábery nasnímané v roku 2009 boli odvtedy rozmazané, čo úplne bráni výhľadu na dom. Nestalo sa tak bezdôvodne – existuje totiž mrazivý dôvod.

Dom predtým patril notoricky známemu zločincovi Arielovi Castrovi, ktorý bol zodpovedný za sériu únosov, píše denník New York Times. V rokoch 2002 až 2004 Castro uniesol tri ženy – Amandu Berryovú, Ginu DeJesusovú a Michelle Knightovú – a nechal ich desať rokov zamknuté vo svojom dome. Castro prvýkrát uniesol 21-ročnú Michelle v auguste 2002, keď sa vracala z domu svojho bratranca, deň predtým, ako mala predstúpiť pred súd na pojednávanie o opatrovníctve svojho malého syna. 

Ako druhú uniesol v apríli 2003 Amandu, ktorá bola na ceste domov z práce v Burger King. Stalo sa to deň pred jej 17. narodeninami. Amanda o tri roky neskôr porodila Castrovo dieťa. Jeho poslednou obeťou bola 14-ročná Gina, ktorá prijala odvoz domov od Castra, keďže sa kamarátila s jednou z jeho dospievajúcich dcér.

Castro ženy pravidelne týral, a to ako fyzicky, tak aj psychicky a tiež ich sexuálne zneužíval. V roku 2013 sa im podarilo z domu utiecť po tom, čo zostali v dome samy. Amanda upútala pozornosť jedného z Castrových susedov. Záchranné úrady odhalili, že dom so štyrmi spálňami sa zmenil na dom hrôzy. Na mieste činu sa našli aj reťaze a páska, pomocou ktorej Castro ženy pripútaval. Ženy po celé tie roky nemali kontakt s okolitým svetom a podmienky, v ktorých žili, boli hrôzostrašné.

Rozmazaný dom na Google
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Dom bol neskôr 7. augusta 2013 zbúraný, aby miestnym nepripomínal hrôzy, ktoré sa tam odohrali. Castro bol odsúdený na 1000 rokov väzenia po tom, čo sa priznal k 937 prípadom únosu a znásilnenia. Mesiac po vynesení rozsudku spáchal samovraždu.

Viac o téme: DomAriel CastroúnosGoogle mapy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu