Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obľúbená streamovacia služba prichádza s novinkou, ktorá mnohých nepoteší: Pocítia to aj Slováci?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK – Mnohí si bez hudby či podcastov nedokážu predstaviť svoj bežný deň. Obracajú sa preto na streamovacie služby, ako je Spotify, aby si svoj zážitok mohli vychutnať bez reklám. Obľúbená streamovacia služba však prichádza s novinkou, ktorá mnohých nepoteší.

Napriek tomu, že Spotify si dlhé roky držalo svoje mesačné predplatné v rovnakej výške, agentúra Bloomberg začiatkom apríla informovala, že výška predplatného sa do konca tohto mesiaca v niektorých krajinách zvýši. Konkrétne o 1 dolár (0,92 eur) za individuálne predplatné a 2 doláre (1,85 eur) za rodinné predplatné. 

Obľúbená streamovacia služba prichádza
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Táto zmena sa zatiaľ týka Spojeného kráľovstva, Austrálie a Pakistanu. Neskôr v roku má predplatné stúpnuť aj u amerických zákazníkov. To, či táto audio a streamovacia služba zdražie aj na Slovensku, je zatiaľ otázne. Jedným z dôvodov zvýšenia predplatného je pokrytie nákladov na audioknihy. Služba tiež prichádza so samostatným predplatným pre tých, ktorí majú záujem výhradne o hudbu a podcasty.

Spotify bol spustený v októbri 2008 ako služba na streamovanie hudby. Trvalo viac ako dva roky, kým dosiahol míľnik 1 milióna predplatiteľov. Dnes má približne 236 miliónov predplatiteľov a jeho služby sa rozšírili o podcasty. Okrem toho malo Spotify ku koncu roka 2023 až 602 miliónov aktívnych používateľov mesačne. Do tejto skupiny sú zahrnutí aj tí, ktorí využívajú služby tejto streamovacej služby zdarma.

Viac o téme: ZdražovanieSpotifyCenaStreamovacia služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu