Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kňaz (63) sa zosobášil s 12-ročným dievčatkom: Vyhliadol si ju, keď mala len šesť! Dôvod zväzku vás znechutí

(Zdroj: X/Girdle Advocacy Projects #EndViolenceAgainstWomen)

GHANA – Šesťdesiattriročný kňaz, známy ako Gborbu Wulomo, Nuumo Borketey Laweh XXXIII., sa v sobotu 30. marca zosobášil s iba dvanásťročným dievčatkom Naa Yomo Ayemuade. Obrad sa konal v Nungua v Ghane. Ešte šokujúcejšie je, že kňaz si dievčatko vybral za nevestu, keď malo iba šesť rokov.

Miestni lídri obhajovali šokujúce manželstvo a trvali na tom, že je tradíciou, aby muž počkal, kým jeho nastávajúca nedosiahne zákonný vek na manželstvo a pôrod. Jeden hosť na svadbe povedal, že manželstvo je súčasťou starého zvyku, ktorý hovorí, že kňaz sa musí oženiť s pannou. Povedal tiež, že v Nungue nie sú žiadne dievčatá staršie ako deväť rokov, ktoré sú ešte panny, informuje denník Mirror.

Kňaz si dievča vybral, keď malo len šesť rokov. Teraz dievčatko čaká ďalšia ceremónia zameraná na očistu. Tento rituál jej má dať silu vykonávať svoje manželské povinnosti, medzi ktoré patrí aj plodenie detí. Svätyňa Gborbu Wulomo v Nungua v oblasti Veľkej Akkry manželstvo obhajovala. Naa Yomo Ayemuade údajne stále chodí do školy a nežije s Gborbu Wulomo. Manželstvo v takom mladom veku povolili preto, aby od dievčaťa odohnali ďalších nápadníkov, ktorí by ho mohli sexuálne pošpiniť, píše denník Daily Star.

Zástupca chrámu Nii Bortey Kofi Frankwa II. vysvetlil historický a duchovný význam manželstva. „Naa Yomo Ayemuade je reinkarnovaná žena, ktorá žila pred viac ako 300 rokmi a vrátila sa, aby zabezpečila, že sa budú môcť vykonávať posvätné rituály jedného z božstiev, ktoré sa roky nevykonávali,“ uviedol. Kňaz bude musieť počkať, kým dievča dospeje alebo kým nedosiahne zákonný vek na manželstvo a pôrod, aby mohol mať sexuálny vzťah so svojou novou manželkou.

Viac o téme: ManželstvoAfrikaNeplnoletá nevesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu