Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž si vytrhol chlp v slabinách, skončil v kóme: Lekári ho už pochovávali, potom neverili vlastným očiam!

(Zdroj: TikTok/michellebell111)

TEXAS – Mužovi z Texasu dávali lekári iba štvorpercentnú šancu na prežitie. Po tom, čo sa pokúsil vytrhnúť chlp z oblasti slabín, mu lekári diagnostikovali takzvanú infekciu „tichého zabijaka“. Na prekvapenie mnohých ju však chlapík prekonal. Rodina na sociálnych sieťach zdokumentovala priebeh jeho uzdravenia.

Používateľka sociálnej siete Tiktok Michelle využila svoj profil na to, aby zdieľala informácie o zdravotnom stave svojho brata Stevena Spinaleho. Ten v roku 2022 vážne ochorel. V jednom zo svojich prvých videí Michelle vysvetlila, že Stevena spočiatku odmietli vo viacerých nemocniciach. Mysleli si, že si chorobu iba namýšľa, aj keď sa opakovane vrátil s prognózou, že zvracal krv. Až keď Steven začal ťažko dýchať, bol nakoniec prijatý do nemocnice, kde lekári zistili, že má v krvnom obehu vzácnu baktériu, ktorá mu odstavila všetky orgány. Lekári mu diagnostikovali dvojitý zápal pľúc, chrípku a ARDS (syndróm akútnej respiračnej tiesne). „Má ťažkú sepsu a je v šoku,“ napísala Michelle vo výzve na GoFundMe.

Sepsa podľa Mayo Clinic vzniká vtedy, keď imunitný systém nadmerne reaguje na infekciu a v dôsledku toho začne poškodzovať telo. Sepsa ohrozuje život, ale môže byť ťažké ju rozpoznať. Medzi príznaky patrí chrípka alebo infekcia hrudníka, zmätenosť, nezrozumiteľná reč, modrá, sivá, bledá alebo škvrnitá pokožka, pery alebo jazyk. Ako informuje britský denník Daily Mail, všetko údajne spôsobil Stevenov pokus odstrániť zarastený chĺpok z oblasti slabín. Lekári zistili, že Steven bude potrebovať operáciu otvoreného srdca na to, aby prežil. Spočiatku však bol príliš slabý a zákrok podstúpiť nemohol. Tri týždne bol v kóme, kým ho v novembri 2022 konečne operovali. Počas pobytu v nemocnici lekári Stevenovej rodine povedali, že jeho mozog je mŕtvy a že by mal byť odpojený od prístrojov.

Jeho diagnóza mala len štvorpercentnú pravdepodobnosť prežitia – ale aj keby sa prebral, už nebude nikdy chodiť. Rodina sa však nevzdala a po nejakom čase sa mu podarilo urobiť pokroky. Vďaka svojej vytrvalosti a podpore rodiny sa dokázal presunúť na vozík a nakoniec aj opäť chodiť. „Nikdy sme nestratili nádej,“ napísala Michelle v jednom videu. „Vedeli sme, že bojuje rovnako tvrdo ako lekári. Keď sa na mňa usmial, vedela som, že sa lekári mýlili, keď tvrdili, že jeho mozog nie je aktívny. Potreboval len čas,“ dodala.

Stevenova sestra uviedla, že Stevenova manželka sa od neho nepohla po celý čas, čo bol v nemocnici, a to značne ovplyvnilo aj ich finančnú situáciu. Vytvorili preto účet na darcovskej stránke GoFundMe, kde sa snažili získať finančné prostriedky, aby si mohli zaplatiť účty vrátane Stevenovej zdravotnej starostlivosti. „Steven nemá poistenie. Bude to dlhá cesta, ak sa z toho dostane a oceníme každú pomoc, ktorú môžeme dostať,“ napísala Michelle. Po vytvorení stránky v roku 2022 sa im podarilo vyzbierať viac ako 8 518 dolárov (7 842 eur) z cieľovej sumy 15 000 dolárov (13 810 eur).

Viac o téme: InfekciaChlpSepsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu