Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Luxusná čínska reštaurácia pobúrila hostí: 150 eur za tanier takejto polievky? Zvyšok menu vás dostane

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Ľudia skritizovali drahú čínsku reštauráciu za priemerné jedlo, ktoré sa tam podáva. To sa ale neodráža na cene, čo mnohých pobúrilo najviac. Za misku obyčajnej polievky si reštaurácia pýta neuveriteľných 128 libier (150 eur).

Ak sa chystáte zaplatiť 128 libier (150 eur) za misku polievky, pravdepodobne predpokladáte, že to nebude obyčajná polievka. Presne to si mysleli aj návštevníci luxusnej čínskej reštaurácie Gouqi v Londýne. Mnohí tvrdia, že polievka známa ako The Monk Jumps Over The Wall (v preklade mních preskočí cez múr) je vôbec najdrahšia v celej krajine. Hostia si okrem polievky môžu pochutnať na 8-chodovom luxusnom degustačnom menu za neuveriteľných 1 520 libier (1 781 eur). Zdá sa však, že jedlo, vrátane polievky, ľudí až tak nenadchlo.

Polievka The Monk Jumps Over The Wall sa vyrába zo žraločích plutiev a je väčšinou tvorená živočíšnymi produktmi vrátane prepeličích vajec, hrebenatiek, kuracieho či bravčového mäsa a, samozrejme, žraločej plutvy. Jedinečný názov pochádza zo skutočnosti, že sa tvrdí, že táto polievka je taká lahodná, že by zlákala aj vegetariánskych mníchov, aby ju ochutnali a jedli mäso, informuje denník Mirror.

Napriek tomu, že polievka sa podáva pre dve osoby, jej cena zmiatla ľudí. „Nezodpovedá to cenám, ktoré sú astronomické. Slušné miesto na ochutnávku (ak si vyberiete tie správne jedlá), ale nie na to, aby ste sa vrátili,“ uviedol jeden zo zákazníkov v recenzii. „Jedlá sú priemer, cena je vysoká, neodporúčam,“ pridal sa ďalší. „Špičková reštaurácia so slušným jedlom, ale predražená. Koktaily a dezerty sú vrcholom. Veľa špecialít si vyžaduje predobjednávku. Obsluha je v poriadku,“ dodal tretí.

Reštaurácia ponúka aj jarné závitky, no ich cena je ohromujúcich 16,50 libier (19,30 eur) za kus. Na lacnejšom konci jedálneho lístka si hostia môžu zvoliť polievku zo sladkej kukurice a kuracieho mäsa za 15 libier (17,60 eur), ako aj kyslú polievku s morskými plodmi za 16 libier (18,75 eur).  

Viac o téme: PolievkaČínska reštaurácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu