Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Iba osemročné dievčatko je hrdou majiteľkou domu za viac 400-tisíc eur: Neuveríte, ako sa jej to podarilo

(Zdroj: YouTube/OpenCorpAus)

AUSTRÁLIA – Osemročná Ruby McLellanová je hrdou majiteľkou domu v hodnote 671 000 austrálskych dolárov (407 031 eur). Mnohí ľudia jej závidia, no jej sen ju stál veľmi veľa obety.

Súrodenci sa rozhodli spoločnými silami našetriť na svoj vysnívaný dom. 14-ročný Angus a 13-ročná Lucy pomohli svojej sestre a rozhodli sa odkladať z každého vreckového istú čiastku. Najskôr si našetrili 6 000 austrálskych dolárov (3 639 eur) ako zálohu na dom so štyrmi spálňami v austrálskom štáte Victoria. Hodnota nehnuteľnosti je teraz takmer pol milióna eur.

Nie všetci však ich mladému úspechu tlieskajú. Niektorí ľudia píšu ich rodičom na internete negatívne a zraňujúce komentáre. Iní zase obviňujú ich rodičov, že sú zlí a nejdú príkladom pre svoje deti. Napriek tomu otec detí Cam McLellan negatívne komentáre nerieši. Namiesto toho si želá, aby sa ľudia zaoberali svojimi vlastnými problémami a až potom obviňovali iných.

V rozhovore pre Daily Mail Australia povedal: „Pre niekoho, kto nemá majetok alebo sa nikdy neobetoval, je ľahké kritizovať niekoho, kto svoj cieľ dosiahol. Je ľahké zamerať sa na mladého človeka, ktorý má výhodu – je vďačným objektom.“ Cam, šéf realitnej skupiny OpenCorp, povedal, že ostatní, ktorí nariekajú nad tým, že jeho dcéra vlastní dom v takom mladom veku, by sa mali zamerať na šetrenie. Domnieva sa, že mladá generácia sa musí naučiť obetovať, namiesto toho, aby chcela požadované výsledky hneď.

Camove deti zatiaľ dom prenajímajú a keď vyrastú, chcú si rozdeliť zisk z predaja. Ruby si myslí, že byť majiteľkou domu je celkom fajn, ale ešte to nepovedala žiadnemu zo svojich priateľov. Súrodenci už uvažujú o kúpe druhej nehnuteľnosti, pričom na jej zaplatenie by použili hodnotu prvého domu. Otec a jeho manželka Felicity chceli byť finančne slobodní, a tak si svoj prvý dom kúpili vo svojich 20 rokoch. Vďaka šikovným investíciám do nehnuteľností nemuseli za posledných 15 rokov veľa pracovať. Cam dokonca priznal, že pracuje len niekoľko hodín týždenne. Okrem toho pravidelne čerpá letnú dovolenku, počas ktorej trávi čas so svojimi deťmi.

Viac o téme: DomNehnuteľnosťDievča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu